Květákový krém

by Jana Dell-Plotnárková

Tento recept už mi tady leží nějaký ten pátek a úplně jsem na něj zapomněla. Někdy uvařím, vyfotím a zapomenu na to a pak si po čase prohlížím fotky a říkám si, kde je ten recept? Začnu hledat. Naštěstí si VĚTŠINOU recepty píšu do speciálního sešitu. Jenže někdy se taky stane, že si to nenapíšu a pak mám krásné fotky a recept nikde. Tenhle jsem naštěstí našla, sice jen na kousku papíru, ale to už je přece jedno. Hlavně, že se o něj můžu podělit.

Květákový krém

Tento recept už mi tady leží nějaký ten pátek a úplně jsem na něj zapomněla. Někdy uvařím, vyfotím a zapomenu na to a pak si po čase prohlížím fotky a… GAPS Květákový krém European Vytisknout
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Suroviny

  • 2 lžíce sádla nebo ghí
  • ½ cibule
  • 3-4 stroužky česneku
  • 2 pórky
  • 1 střední květák
  • 4 hrnky vývaru
  • sůl a pepř
  • zakysaná smetana a čerstvé bylinky na ozdobu.

Postup

Do hrnce dejte sádlo nebo ghí a pomalu zahřívejte, přidejte nadrobno nasekaný česnek a cibuli. Nechte pár minut osmahnout a pak přidejte na kolečka nakrájený pórek a na kousky rozdělený květáku, promíchejte s tukem. Osolte a opepřete.

Poté podlijte vývarem a přiveďte polévku pomalu k varu. Vařte zakryté pokličkou asi 25-30 minut, dokud nebude květák dostatečně měkký.

Nechte polévku lehce vychladnout a poté rozmixujte na hladký krém, případně, pokud nemáte rádi krémové polévky můžete nechat nerozmixované.

Servírujte se zakysanou smetanou a čerstvými bylinkami.

Mohlo by vás zajímat

Zanechte komentář