Tímto receptem uzavírám naší dýňovou sezónu.
Nečekala jsem, že to bude tak dobré, a hlavně že se to povede. Použila jsem podobný postup jako při výrobě čokoládové polevy na dort, která když ztuhne, tak mi vždycky připomíná pudink. A ještě to chci vyzkoušet i se žloutkem, ale tenhle recept je super právě tím, že je to bezvaječné, bez mléčné, a tak mám dvojitou radost, protože mi hodně lidí píše o recepty bez vajec.
Snad vám bude taky chutnat.
Suroviny
- ¼ hrnku vody
- 1 lžíce kvalitní hovězí želatiny
- 1 hrnek dýňového pyré (upečené dýně, rozmixované)
- 2 hrnky kokosového mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu (můžete vynechat)
- skořice (můžete vynechat)
Postup
V menším kastrůlku rozmixujte ručním mixérem kokosové mléko, dýňové pyré, přidejte vanilkový extrakt, skořici, pokud se rozhodnete použít. Rozmixujte do hladkého krému a dejte na nízkou teplotu zahřát na sporák. Je nutné pudink skoro neustále míchat, aby se nepřipálil. Pomalu zahřívejte, až se pudink skoro začne vařit. A pak hned sundejte ze sporáku.
Mezitím si do druhého kastrůlku nalijte vodu, přiveďte k varu a přidejte do ní želatinu a nechte pořádně rozpustit. Až bude želatina rozpuštěná, vmíchejte ji do dýňového pudinku, můžete klidně znovu rozmixovat ručním mixérem.
Pudink zakryjte pokličkou a dejte do lednice na několik hodin ztuhnout.
Pudink je skvělý už takto ztuhnutý, můžete ho tedy nalít i do menších skleniček, než ho dáte vychladit.
Ale chutná mnohem lépe, když ho po ztuhnutí vyšleháte několik minut jako byste chtěli šlehat šlehačku. Puding je pak krásně nadýchaný a hladký.
Servírujte posypané ořechy, kokosem a čerstvým nebo mraženým ovocem.
Skladujte v lednici
4 komentářů
Doufám, že je to roztomilý překlep a sypeme kokosem ? 🙂
Děkuji, už jsem to opravila. Překlepy to je moje a tenhle byl extra povedený -)))
Išlo by to aj bez želatíny? Alebo dá sa niečím nahradiť? Ďakujem
Technicky asi ano