Jana Dell-Plotnarkova
  • Domů
  • GAPS Dieta
    • Úvodní dieta
    • Plná dieta
    • GAPS miminko
    • Doporučené potraviny
    • Zakázané potraviny
  • Recepty
    • GAPS Hlavní jídlo Ibezcukrutojde Narozeninový dort pečivo polévky Přílohy Sladkosti snidaně Svačiny Vánoce Velikonoce Vše
      GAPS

      GAPS Segedín

      24 ledna 2021

      GAPS

      GAPS bramboračka

      4 listopadu 2020

      GAPS

      Špagetová dýně s vejcem

      29 října 2020

      GAPS

      Tibi vodní kefír

      19 října 2020

      Hlavní jídlo

      GAPS Segedín

      24 ledna 2021

      Hlavní jídlo

      Špagetová dýně s vejcem

      29 října 2020

      Hlavní jídlo

      Pečená kachna se zelím a hruškou

      11 listopadu 2019

      Hlavní jídlo

      Plněné lilky s masovou směsí a baba ganoush

      6 dubna 2019

      Ibezcukrutojde

      GAPS Segedín

      24 ledna 2021

      Ibezcukrutojde

      Čokoládový kešú chleba

      13 ledna 2021

      Ibezcukrutojde

      Čokoládový koláč s hruškami

      11 listopadu 2020

      Ibezcukrutojde

      GAPS bramboračka

      4 listopadu 2020

      Narozeninový dort

      Banánový dort s čokoládovou polevou

      2 května 2019

      pečivo

      Čokoládový koláč s hruškami

      11 listopadu 2020

      pečivo

      GAPS makové muffiny se švestkou

      17 září 2020

      pečivo

      GAPS dýňový chleba

      29 listopadu 2019

      pečivo

      Makový chleba

      14 listopadu 2019

      polévky

      GAPS bramboračka

      4 listopadu 2020

      polévky

      Vývar a vše co o něm potřebujete vědět

      25 března 2020

      polévky

      Rajčatová polévka s červenou čočkou

      11 listopadu 2019

      polévky

      Pečená dýňová polévka

      9 listopadu 2019

      Přílohy

      Pečená růžičková kapusta

      7 listopadu 2019

      Přílohy

      Fermentovaná salsa

      29 března 2019

      Přílohy

      GAPS rajčatové pyré

      22 března 2019

      Přílohy

      GAPS dýňové pyré a pečená dýně

      21 března 2019

      Sladkosti

      Čokoládový kešú chleba

      13 ledna 2021

      Sladkosti

      Čokoládový koláč s hruškami

      11 listopadu 2020

      Sladkosti

      GAPS makové muffiny se švestkou

      17 září 2020

      Sladkosti

      Banánový dort s čokoládovou polevou

      2 května 2019

      snidaně

      Špagetová dýně s vejcem

      29 října 2020

      snidaně

      GAPS makové muffiny se švestkou

      17 září 2020

      snidaně

      Dýňová quiche s mangoldem

      30 října 2019

      snidaně

      Banánový snídaňový chleba

      22 února 2019

      Svačiny

      GAPS játrová paštika

      16 dubna 2019

      Svačiny

      Banánový snídaňový chleba

      22 února 2019

      Svačiny

      Borůvkové fat bomby

      15 února 2019

      Svačiny

      Bezvaječné GAPS muffiny

      13 února 2019

      Vánoce

      Makové koláčky s domácími povidly

      16 prosince 2019

      Vánoce

      Vánoční spirálky dvakrát jinak

      13 prosince 2019

      Vánoce

      GAPS Bramborový salát

      22 prosince 2018

      Vánoce

      Citronové sušenky (bezvaječné)

      21 prosince 2018

      Velikonoce

      Velikonoční beránek

      18 března 2018

      Velikonoce

      Velikonoční mazanec

      17 března 2018

      Recepty

      GAPS Segedín

      24 ledna 2021

      Recepty

      Čokoládový kešú chleba

      13 ledna 2021

      Recepty

      Čokoládový koláč s hruškami

      11 listopadu 2020

      Recepty

      GAPS bramboračka

      4 listopadu 2020

  • Praktické rady
  • Eshop
  • O mně
  • Konzultace
Jana Dell-Plotnarkova
  • Domů
  • GAPS Dieta
    • Úvodní dieta
    • Plná dieta
    • GAPS miminko
    • Doporučené potraviny
    • Zakázané potraviny
  • Recepty
    • GAPS Hlavní jídlo Ibezcukrutojde Narozeninový dort pečivo polévky Přílohy Sladkosti snidaně Svačiny Vánoce Velikonoce Vše
      GAPS

      GAPS Segedín

      24 ledna 2021

      GAPS

      GAPS bramboračka

      4 listopadu 2020

      GAPS

      Špagetová dýně s vejcem

      29 října 2020

      GAPS

      Tibi vodní kefír

      19 října 2020

      Hlavní jídlo

      GAPS Segedín

      24 ledna 2021

      Hlavní jídlo

      Špagetová dýně s vejcem

      29 října 2020

      Hlavní jídlo

      Pečená kachna se zelím a hruškou

      11 listopadu 2019

      Hlavní jídlo

      Plněné lilky s masovou směsí a baba ganoush

      6 dubna 2019

      Ibezcukrutojde

      GAPS Segedín

      24 ledna 2021

      Ibezcukrutojde

      Čokoládový kešú chleba

      13 ledna 2021

      Ibezcukrutojde

      Čokoládový koláč s hruškami

      11 listopadu 2020

      Ibezcukrutojde

      GAPS bramboračka

      4 listopadu 2020

      Narozeninový dort

      Banánový dort s čokoládovou polevou

      2 května 2019

      pečivo

      Čokoládový koláč s hruškami

      11 listopadu 2020

      pečivo

      GAPS makové muffiny se švestkou

      17 září 2020

      pečivo

      GAPS dýňový chleba

      29 listopadu 2019

      pečivo

      Makový chleba

      14 listopadu 2019

      polévky

      GAPS bramboračka

      4 listopadu 2020

      polévky

      Vývar a vše co o něm potřebujete vědět

      25 března 2020

      polévky

      Rajčatová polévka s červenou čočkou

      11 listopadu 2019

      polévky

      Pečená dýňová polévka

      9 listopadu 2019

      Přílohy

      Pečená růžičková kapusta

      7 listopadu 2019

      Přílohy

      Fermentovaná salsa

      29 března 2019

      Přílohy

      GAPS rajčatové pyré

      22 března 2019

      Přílohy

      GAPS dýňové pyré a pečená dýně

      21 března 2019

      Sladkosti

      Čokoládový kešú chleba

      13 ledna 2021

      Sladkosti

      Čokoládový koláč s hruškami

      11 listopadu 2020

      Sladkosti

      GAPS makové muffiny se švestkou

      17 září 2020

      Sladkosti

      Banánový dort s čokoládovou polevou

      2 května 2019

      snidaně

      Špagetová dýně s vejcem

      29 října 2020

      snidaně

      GAPS makové muffiny se švestkou

      17 září 2020

      snidaně

      Dýňová quiche s mangoldem

      30 října 2019

      snidaně

      Banánový snídaňový chleba

      22 února 2019

      Svačiny

      GAPS játrová paštika

      16 dubna 2019

      Svačiny

      Banánový snídaňový chleba

      22 února 2019

      Svačiny

      Borůvkové fat bomby

      15 února 2019

      Svačiny

      Bezvaječné GAPS muffiny

      13 února 2019

      Vánoce

      Makové koláčky s domácími povidly

      16 prosince 2019

      Vánoce

      Vánoční spirálky dvakrát jinak

      13 prosince 2019

      Vánoce

      GAPS Bramborový salát

      22 prosince 2018

      Vánoce

      Citronové sušenky (bezvaječné)

      21 prosince 2018

      Velikonoce

      Velikonoční beránek

      18 března 2018

      Velikonoce

      Velikonoční mazanec

      17 března 2018

      Recepty

      GAPS Segedín

      24 ledna 2021

      Recepty

      Čokoládový kešú chleba

      13 ledna 2021

      Recepty

      Čokoládový koláč s hruškami

      11 listopadu 2020

      Recepty

      GAPS bramboračka

      4 listopadu 2020

  • Praktické rady
  • Eshop
  • O mně
  • Konzultace
0

O mně

by anita 21 května 2015

Jana Dell Plotnárková
Certifikovaná GAPS terapeutka, NAET a TČM terapeutka
Specialistka na celostní výživu a zdravý životní styl

Jsem vystudovaná zdravotní sestra a několik let po škole jsem pracovala na ORL, ARO a záchrance. V roce 2002 jsme se s manželem Martinem přestěhovali do Sydney. Protože jsem v Austrálii nemohla jako sestra pracovat, dostala jsme se přes trenérství a jógu postupně k výživě. No a odtud už pro mne nebyla cesta zpět.

Ve své praxi se věnuji celostní a funkční výživě, nejčastěji ale pracuji s terapeutickou dietou GAPS a moc ráda ji kombinuji s dalšími obory, které jsem studovala, jako je tradiční čínská medicína, praktická homeopatie a speciální technika NAET na odbourávání alergií. A protože ráda vařím, začala jsem k tomu všemu psát recepty a následně i kuchařky. Na tomto blogu najdete, nejen spoustu GAPS, nízkosacharidových a Paleo receptů, ale hlavně velké množství informací o této nejednoduché, ale přesto tak skvělé, terapeutické dietě. Dále také informace o stravě pro děti a dospělé a zdravém životním stylu.

Co je GAPS dieta?

GAPS je terapeutická dieta, která vychází z více než sto let staré SCD diety.

Její autorka Dr. Natasha Campbell-McBride, ji poupravila tak, aby byla lépe aplikovatelná do dnešního moderního života.
GAPS je terapeutická dieta, ne životní styl, i když po určitých úpravách může připomínat jiné nizkosacharidové směry stravování.
Pomocí této diety dochází k hojení mikrobiomu a zacelení střeva a je vhodná k léčbě střevních nemocí jako je ulcerózní kolitida, Crohnova choroba, ale také jako podpora léčby psychických problémů. Dále je skvělá pro děti s poruchou autistického spektra, senzorickými poruchami a poruchami soustředění a hyperaktivitou. Pomocí této diety se můžete také zbavit potravinových intolerancí, sezónních alergií, astma a dalších. Že to zní až neuvěřitelně? Ano, může se zdát, že je to až moc jednoduché a GAPS pomůže snad s každou nemocí. Opak je pravdou, GAPS je velice náročná dieta a to je její hlavní nevýhoda. Pokud se ale odhodláte a dáte této dietě šanci, zjistíte, že to opravdu může být takový malý „zázrak“.

Právě proto jsem pro vás vytvořila tuto webovou stránku, abyste zde našli, nejen maximum potřebných informací o této dietě, ale předevěím také podporu a odpovědi na vaše případné otázky. Základem úspěchu je totiž pořádná příprava a znalost, do čeho se pouštíte.

Vše o GAPS dietě najdete zde.

Součástí této stránky je i uzavřená Facebooková skupina, kde se můžete ptát na potřebné informace https://www.facebook.com/groups/2004790799796793/
Brzy se také můžete těšit na český překlad GAPS knihy.

Sdílejte
FacebookTwitterPinterestEmail

Nejčtenější příspěvky

  • Jak správně připravovat ořechy a semínka

    10 dubna 2018
  • Šťáva z kysaného zelí

    8 dubna 2018
  • Řepný kvas

    13 února 2019
  • Bagely

    6 dubna 2018
  • GAPS toastový chleba

    16 srpna 2018

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek a už o nic nepřijdete.

INSTAGRAM #IBEZCUKRUTOJDE

Tak a dnes ráno odstartovala první letošní vý Tak a dnes ráno odstartovala první letošní výzva #21dnibezcukru. Nějak jsem nezvládla včas zavřít e-shop, takže je totálně vyprodaná, tedy lépe řečeno přeprodaná🤷‍♀️. Ale zvládneme to💪. 
No a pro ty z vás, kteří ve výzvě nejste tu mám jeden super recept. Pečivo už doma téměř nepeču. Občas jen vymyslim něco nového, právě třeba do výzvy. Protože pečiva se lidé těžko vzdávají. Nicméně klasickému pečivu se prostě nikdy recept nepřiblíží , pokud pečete z ořechů, semínek atd. 
Tenhle recept je asi nejlepší a “nejpodobnějši “pečivu z těch všech co mám na webu. Jen se nesmíte leknout zelené barvy 🙂 
Připomínám, ze jeden hrnek je 240 ml. 
BAGELY 

2 ¼ hrnku mouky z dýňového semínka, lze nahradit mandlovou moukou.
¼ hrnku mletého lněného semínka
½ lžičky jedlé sody
špetka soli
1 lžička celého kmínu, plus kmín na posypání
5 vajec
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce jablečného octa
olej na vymazání formy
POSTUP

Připravíme si formu na bagely nebo chleba, vymažeme olejem. Troubu zapneme na 175 stupňů.
Suché suroviny tedy dýňovou mouku, lněné semínko, sůl, jedlou sodu a kmín vložíme do mixéru a promícháme.
Poté přidáme vejce, olej, a ocet a znovu promícháme až nám vznikne hladké těsto.
To přendáme do připravené formy, pokud pečeme bagely, plníme je jen do 3/4, při pečení nabydou.
Dáme péct do předehřáté trouby. Bagely pečeme 20-25 minut, v případě chleba pečeme 35-40 minut.
Necháme vychladnout, než budete krájet. Poté skladujte v lednici. Případně můžete zamtazit. #gaps #gapspecivo #peceme #bezlepku #bezmouky #bezorechu #bezcukru #oaleo #lowcarb #gapspractitioner #ibezcukrutojde #vyzva #janadellplotnarkova
Posílám pozdtav ze zasněžených hor! Pro nás Posílám pozdtav ze zasněžených hor! Pro nás je tohle počasí po 18 letech v tropech úplně pohádkové ❄️. 
Dnes už frčíme domů. A zítra začíná historicky první lednová výzva #21dnibezcukru. Pokud jste si již výzvu zakoupili a nejste ještě ve skupině, je na čase se tam přihlásit. Skupina je již několik dni otevřená. Ale stále mám několik členů chybí. Skupinu najdete zde 

https://www.facebook.com/groups/231316685168140/

Jinak je výzva opět vyprodaná, a další bude až v dubnu. 
Tak se moc těším a budu vám sem přidávat občas nějaké recepty, které sdílím ve výzvě. #hory #snih❄️ #příroda #vyzva #ibezcukrutojde #bezlepku #bezmleka #bezmouky #bezcukru #novezacatky #zmenajezivot #jdemenato #janadellplotnarkova
Posílám pozdtav ze zasněžených hor! Pro Posílám pozdtav ze zasněžených hor! Pro nás je tohle počasí po 18 letech v tropech úplně pohádkové ❄️. 
Dnes už frčíme domů. A zítra začíná historicky první lednová výzva #21dnibezcukru. Pokud jste si již výzvu zakoupili a nejste ještě ve skupině, je na čase se tam přihlásit. Skupina je již několik dni otevřená. Ale stále mám několik členů chybí. Pokud nemůžete skupinu najít, napište mi nebo se podívejte na e-shop, kde je přímý proklik. 
Jinak je výzva opět vyprodaná, a další bude až v dubnu. 
Tak se moc těším a budu vám sem přidávat občas nějaké recepty, které sdílím ve výzvě. #hory #snih❄️ #příroda #vyzva #ibezcukrutojde #bezlepku #bezmleka #bezmouky #bezcukru #novezacatky #zmenajezivot #jdemenato #janadellplotnarkova
Pilně pracuji na přípravě skupiny kde se b Pilně pracuji na přípravě skupiny kde se bude odehrávat lednová výzva #21dnibezcukru. Otevřená bude, až zítra. Tak jen abyste se nekekli. Na e-shopu jsem uvedla dnešní datum. Ale dnes se přesouváme na hory a nezvládnu to. 
Zítra už se na vás tedy moc těším🙏. 
Ještě stále zbývá pár volných míst, pokud se chtete ještě přihlásit. Začínáme 21. ledna 💪. #vyzva #bezcukru #už #uzjenpardni #bezcukru #bezkepku #bezmouky #bezmleka #gaps #gapspractitioner #ibezcukrutojde #janadellplotnarkova
Tak jsem se dala přemluvit a poprvé připravuji Tak jsem se dala přemluvit a poprvé připravuji výzvu #21dnibezcukru i v lednu. Uvidíme, zda se to osvědčí nebo ne. Místo v březnu se pak můžete na jaře na výzvu těšit v dubnu. Ještě, než se do výzvy pustíme, tak si můžete pochutnat na tomhle čokoládovém chlebíčku. Protože ve výzvě se kakao ani čokoláda nesmí. 

ČOKOLÁDOVÝ KEŠÚ CHLEBA

5 hrnků předem namočených kešú ořechů
4 celá vejce, oddělená na žloutky a bílky
¼ hrnku nepraženého, neslazeného kakaa
1/3 hrnku plnotučného kokosového mléka
1 lžíce medu, pokud máte raději sladší chuť můžete přidat i více, nebo vynechat
½ lžičky jedlé sody
hrst nasekaných pistácií na ozdobu
POSTUP

Předehřejte si troubu na 180°C. a připravte si formu na chleba o velikosti asi 10x22 cm.

Předem namočené kešú slijte, propláchněte čistou vodou a vložte do misky, přidejte 4 žloutky. Pomocí ručního mixéru rozmixujte ořechy a žloutky dohladka, ale nemusíte se bát, pokud některé kousky zůstanou větší. Postupně do těsta vmíchejte kakao, jedlou sodu, med (pokud používáte) a kokosové mléko.

Misku s těstem nechte stranou a z bílků si v samostatné nádobě vyšlehejte sníh, který následně pomalu již jen lžicí nebo špachtlí vmíchejte do těsta, dokud se bílky a těsto dokonale nespojí.

Těsto nalijte do připravené formy a uhlaďte, posypte nasekanými pistáciemi nebo jinými ořechy. Dejte péct na 50 minut.

Nechte vychladnout, než budete krájet. Pokud máte chuť na extra čokoládovou nálož, můžete chleba polít čokoládou.

Tak ať chutná! 
#bezcukru #bezlepku #bezmkeka #beznouky #bezlaktozy #paleo #lowcarbrecepty #lowcarb #ibezcukrutojde #vyzva #cokoladovydort #mňam #janadellplotnarkova #nenigaps #pecemezdrave #gapspractitioner
Jim zdravě ! Co přesně si pod touto větou Jim zdravě ! 
Co přesně si pod touto větou představujete vy? 
Tato věta má totiž pro každého jiný význam. Často ji používají lidé k popsání svého jídelníčku. Muže znamenat například, že nejíte maso, nebo třeba mléčné výrobky nahrazujete sójovým nebo jiným rostliným mlékem. Pro mnoho lidi to vyjadřuje třeba to že konzumují čistě rostlinnou stravu. Pro jiné zase keto nebo low carb, případně jen vynechání cukru. 
Není důvod vést o tom žádné spory. Každý je jiný. Má jiné potřeby. Zalklad je konzumace opravdového jídla do sytosti a bez hladovění a zbytečného analyzování. Jídlo má být radost 😋
Pokud stále hledáte svůj vlastní styl, pojďte zkusit výzvu #21dnibezcukru. Výzvu pořádám dvakrát ročně jíž od roku 2016. Naučíte se jak si pořádně poskladat svůj vlastní jídelníček, nebo připravit různé fermentované pokrmy. Dostanete velké množství skvělých receptů a budete ve skvělé partě lidi, kteří se stejně jako vy chtějí něco nového naučit. 
Začínáme už 21.ledna. Více informaci najdete na mém webu, odkaz je v biu. Těším se na vás 🙏
#vyzva #novorocnipredsevzeti #novezacatky #zmenajezivot #zdraverecepty #zdravejidlo #bezlepku #beznleka #bezmouky #bezcukru #ibezcukrutojde #jdemenato #spolutozvladneme #hlavnijesetohonebat #janadellplotnarkova
Tak a výzva #21dnibezcukru je na webu. Pokud tedy Tak a výzva #21dnibezcukru je na webu. Pokud tedy tak jako mnoho z vás netrpělivě čekáte, můžete se tam vrhnout a zaplatit vstupní poplatek. Nezapomeňte přečíst vše co na e-shopu o výzvě píšu, ať víte jak postupovat po zaplacení vstupního poplatku. Odkaz na eshop najdete v biu a přidám i do stories. 
Skupina bude otevřena 16. ledna. Abyste měli dustatek času si vše pročíst, přípravit co je potřeba a nakoupit. Samotná výzva začíná jíž tradičně 21. ledna. 
Stejně jako vždy jsou místa omezena. Tak pokud máte zájem, neváhejte a hlašte se co nejdříve. 
Budu se na vás těšit 🙏. #vyzva #novorocnipredsevzeti #bezlepku #bezmouky #bezmleka #bezcukru #ibezcukrutojde #janadellplotnarkova #jdemenato #doplavek #detox #ocista #gapspractitioner
Jak jsem vám při říjnové výzvě #21dnibezcuk Jak jsem vám při říjnové výzvě #21dnibezcukru slíbila, zkusíme letos jednu výzvu i v lednu. Určitě si mnoho z vás dalo novoroční předsevzetí, že začne jist lépe, pečovat o své zdraví a tak je ten nejlepší čas se do toho pustit. 
Během pár dní spustím prodej na mém e-shopu. Vstupní poplatek je symbolický a zajistí vám místo v uzavřené skupině na Facebooku, kde se naučíte jak dobře jist, jaké doplňky je vhodné přidat, co dělat když vás přepadne chuť na sladké a jak vařit jednoduchá a chutná jídla. Ve výzvě je vždy omezený počet míst, abych udržela skupinu malou a měla čas odpovídat na všechny vaše dotazy. Pokud se tedy chcete do změny pustit. Sledujte příspěvky zde ať se můžete přihlásit. Budu se na vás těšit 🙂 
#vyzva #novorocnipredsevzeti #zmenajezivot #ibezcukrutojde #bezmleka #bezcukru #beznouky #bezlepku #prirozenebezlepku #janadellplotnarkova
Tak už je na čase začít zase pracovat, co Tak už je na čase začít zase pracovat, co říkáte ? Doufám, že jste do tohoto roku vykročili tou správnou nohou a bude se vám dobře dařit♥️💫
Já tu pro vás mám dnes nabídku práce. V jednom nově otevřeném bio obchodě. Majitelé jsou užasni #gaps lidé a tak si myslím, že si jejich obchod zaslouží vaši návštěvu. 
Momentálně, ale do obchodu hledají PROVOZNÍHO MANAŽERA a tak pokud žijete #bio, jste z Prahy a okolí, máte zkušenosti s provozem obchodu, můžete kontaktovat majitele přímo na telefonu 724 039 572. Prosím jen vážné zájemce, kteří rozumí kvalitním potravinám a drogerií a pracuji srdcem, tak jako samotní majitelé! 
Pro ostatní z vás, kdo bydlíte v okolí @bioaid_praha, tak se určitě stavte a podívejte se co mají dobrého. A já se těším, až tam začnou vařit ty moje #gaps polévky, prodávat moje knihy a Třeba se tam někdy potkáme🤷‍♀️. 
#nenitospoluprace #jentak #bioaid #bio #bioobchod #biopotraviny #nontoxic #nabidkaprace #ibezcukrutojde #janadellplotnarkova #gapspractitioner
Sledujte @ibezcukrutojde

Něco o mně

Jana Dell-Plotnárková
Certifikovaná GAPS terapeutka, NAET a TČM terapeutka. Specialistka na celostní výživu a zdravý životní styl. Úspěšná autorka GAPS a nízkosacharidových kuchařek a máma dvou skvělých low carb dětí. Více o mně

Eshop

  • Nástrahy vegetariánství 260 Kč
  • GAPS terapeutický protokol
    Hodnocení 5.00 z 5
    450 Kč
  • Výzva 21 dní bez cukru - leden 2021
    Hodnocení 5.00 z 5
    350 Kč
  • Cukrfree kuchařka pro malé i velké 499 Kč
Obchodní podmínky

Konzultace

Ne každý je schopen se do diety pustit na vlastní pěst. A pokud je to váš případ, moc ráda vám na této cestě podám pomocnou ruku. Mám zájem o konzultaci

Facebook

Gaps dieta
ibezcukrutojde
  • Facebook
  • Instagram

© 2017 - Jana Dell-Plotnárková. Všechna práva vyhrazena. Made with ♥ by AP Web Solutions.


Zpět nahoru