Jana Dell-Plotnarkova
  • Domů
  • GAPS Dieta
    • Úvodní dieta
    • Plná dieta
    • GAPS miminko
    • Doporučené potraviny
    • Zakázané potraviny
  • Recepty
    • Fermenty GAPS Hlavní jídlo Ibezcukrutojde Narozeninový dort pečivo polévky Přílohy Sladkosti snidaně Svačiny Vánoce Velikonoce Vše
      Fermenty

      Zeleninový kvas

      30 ledna 2023

      Fermenty

      Tibi vodní kefír

      19 října 2020

      Fermenty

      Fermentovaná salsa

      29 března 2019

      Fermenty

      Řepný kvas

      13 února 2019

      GAPS

      RAJČATOVÁ POLÉVKA

      26 dubna 2023

      GAPS

      MASOVÉ KULIČKY V RAJČATOVÉ OMÁČCE

      22 dubna 2023

      GAPS

      Zeleninový kvas

      30 ledna 2023

      GAPS

      Papriková polévka

      26 ledna 2023

      Hlavní jídlo

      RAJČATOVÁ POLÉVKA

      26 dubna 2023

      Hlavní jídlo

      MASOVÉ KULIČKY V RAJČATOVÉ OMÁČCE

      22 dubna 2023

      Hlavní jídlo

      Papriková polévka

      26 ledna 2023

      Hlavní jídlo

      GAPS Kuřecí salát

      22 ledna 2023

      Ibezcukrutojde

      Zeleninový kvas

      30 ledna 2023

      Ibezcukrutojde

      Snídaňové smoothie

      18 srpna 2022

      Ibezcukrutojde

      Houbová paštika

      28 října 2021

      Ibezcukrutojde

      GAPS kuře na paprice

      26 října 2021

      Narozeninový dort

      Čokoládový narozeninový dort

      29 června 2021

      Narozeninový dort

      Banánový dort s čokoládovou polevou

      2 května 2019

      pečivo

      Cuketový čokoládový chleba

      9 července 2021

      pečivo

      Mramorové muffiny

      25 března 2021

      pečivo

      Cuketový chlebík s jablky

      2 března 2021

      pečivo

      Makoví šneci

      16 února 2021

      polévky

      RAJČATOVÁ POLÉVKA

      26 dubna 2023

      polévky

      Papriková polévka

      26 ledna 2023

      polévky

      Zeleninová polévka „co dům dal“

      20 října 2022

      polévky

      Celerový krém

      24 října 2021

      Přílohy

      GAPS Kuřecí salát

      22 ledna 2023

      Přílohy

      Mrkvová kaše

      3 února 2021

      Přílohy

      Pečená růžičková kapusta

      7 listopadu 2019

      Přílohy

      Fermentovaná salsa

      29 března 2019

      Sladkosti

      PISTÁCIOVÉ VÁNOČNÍ SUŠENKY

      13 prosince 2022

      Sladkosti

      Pečené švestky s mákem

      14 září 2021

      Sladkosti

      Cuketový čokoládový chleba

      9 července 2021

      Sladkosti

      Čokoládový narozeninový dort

      29 června 2021

      snidaně

      RAJČATOVÁ POLÉVKA

      26 dubna 2023

      snidaně

      Papriková polévka

      26 ledna 2023

      snidaně

      Snídaňové smoothie

      18 srpna 2022

      snidaně

      Houbová paštika

      28 října 2021

      Svačiny

      GAPS Kuřecí salát

      22 ledna 2023

      Svačiny

      Snídaňové smoothie

      18 srpna 2022

      Svačiny

      Houbová paštika

      28 října 2021

      Svačiny

      Pečené švestky s mákem

      14 září 2021

      Vánoce

      PISTÁCIOVÉ VÁNOČNÍ SUŠENKY

      13 prosince 2022

      Vánoce

      Makové koláčky s domácími povidly

      16 prosince 2019

      Vánoce

      Vánoční spirálky dvakrát jinak

      13 prosince 2019

      Vánoce

      GAPS Bramborový salát

      22 prosince 2018

      Velikonoce

      Velikonoční beránek

      18 března 2018

      Velikonoce

      Velikonoční mazanec

      17 března 2018

      Recepty

      RAJČATOVÁ POLÉVKA

      26 dubna 2023

      Recepty

      MASOVÉ KULIČKY V RAJČATOVÉ OMÁČCE

      22 dubna 2023

      Recepty

      Zeleninový kvas

      30 ledna 2023

      Recepty

      Papriková polévka

      26 ledna 2023

  • Praktické rady
  • Eshop
  • O mně
  • Konzultace
  • 0

GAPS miminko

by anita 10 dubna 2018

Toto je článek napsaný Dr. Natashou. Může se na první pohled zdát dost agresivní ve svém přístupu, jak zavádět příkrmy. A určitě si řeknete, že je to nesmysl. Já jsem tento způsob zavádění příkrmů použila u svého syna, použila jsem verzi bez mléčných produktů, na které měl velice silnou alergii, a postupovala jsem mnohem pomaleji, než je v článku popsáno. A efekt byl skvělý. Je to příklad, jak zavádět příkrmy u dětí, u kterých se objevují známky špatného mikrobiomu a mají velké zdravotní problémy. Každé miminko je jiné a nikdy není možné postupovat přesně dle návodu, nicméně, tento postup, s určitými úpravami, používám velice úspěšně u svých pacientů, včetně svého syna. Určitě stojí minimálně za inspiraci.

Jak vychovat zdravé miminko v GAPS rodině, abychom předešli problémům jako je dětský autismus, hyperaktivita a porucha pozornosti, dyslexie, dyspraxie, deprese, schizofrenie, bipolární porucha, obsesivní kompulsivní porucha, poruchy přijmu potravy, epilepsie a mnoho dalších.

Gratulujeme! Narodilo se vám miminko!

Nic není více důležité pro vaše miminko než mateřské mléko. Obzvlášť prvních pár dní po porodu, kdy je produkováno kolostrum.

Pokud máte problém s kojením, konzultujte laktační poradkyni a pokud se i tak nepodaří laktaci zpustit, zkuste najít mateřské mléko od dárce. Hledejte mléko od zdravých matek, s podobnou dietou té vaší. I když budete krmit vaše miminko umělým mateřským mlékem, zkuste alespoň občasnou dávku mateřského mléka. I ten trošek bude mít velice pozitivní vliv na zdraví vašeho kojence. ŽÁDNÉ UMĚLÉ MATEŘSKÉ MLĚKO SE NIKDY NEVYROVNÁ TOMU MATEŘSKÉMU. Ani se mu nepřiblíží.

Pokud opravdu není jiné možnosti a musíte krmit umělým mateřským mlékem, tak i když dáváte občas trochu toho mateřského, je nutnost již od prvopočátku přidávat probiotika do každé lahve.

MASTITIDA neboli zánět prsu

Mastitida je nedílná součást kojení, potká většinu žen alespoň jednou během kojení. Pokud se objeví mastitida, poslední věc, kterou matka musí udělat, je přestat kojit. Kojení je nutnost, pokračujte s přikládáním k postiženému prsu, vašemu miminku to neublíží a vám to pomůže.

Benefity pro matku: vyprázdnění prsa je nutné pro léčbu mastitidy, mléko nesmí zůstávat v prsu, jinak se bude váš stav zhoršovat.

Pro miminko: infekce ve vašem prsu je jedním z nejpřirozenějších způsobů, jak posílit imunitní systém vašeho miminka. Miminka jsou narozená s nevyvinutým imunitním systémem, který se musí naučit řádně fungovat. Vystavením jeho systému běžným patogenům v jeho prostředí, se jeho systém učí s patogeny pracovat. Mastitida je velice bezpečný způsob, jak vystavit tělo miminka patogenním mikrobům a trénovat tak imunitní systém. Mléko z infikovaného prsu dodává tělu patogenní organismy společně s protilátkami a dalšími imunitními faktory, které učí imunitní systém vašeho miminka té správné reakci a odezvě.

Mastitida je často provázena vysokou teplotou, což je pro matku velice těžké, nicméně je to velice důležitý faktor.  Vysoká teplota umožní tělu rozpustit, změkčit blokády v mléčných žlázách prsu. A kojení je pak pomůže odstranit. Dobrý homeopat může také pomoci s touto nepříjemnou infekcí. Vrbový čaj může být nápomocný, pokud je teplota stále vysoká a nic nezabírá, je bezpečné si vzít Acylpyrin.

Lékař často předepisuje antibiotika, ale není jasné, zda jsou antibiotika opravdu nápomocná při léčbě mastitidy. Základem je otevření blokád v mléčné žláze, je tedy nutné pokračovat v kojení, protože to je nejlepší. Pokud dojde na antibiotika, pokračujte s kojením. Ano, vaše miminko dostane antibiotika přes mateřské mléko, ale společně s dalšími ochrannými imunitními faktory obsaženém v mateřském mléce. Po zaléčení mastitidy vaše mateřské mléko vyrovná zažívací systém vašeho miminka.

Začínáme s příkrmy

Pro kojence, kteří jsou krmeni umělým mlékem, je možné začít zavádět příkrmy již kolem 4 měsíce. U kojeného, až kolem 6 měsíce, pokud je váš kojenec extrémně hladový, můžete začít nabízet i dříve.

Příkrmy by se měly zavádět postupně, začínat jen od malého množství jednou denně. Zbytek by mělo tvořit mateřské mléko nebo mléko umělé s přidáním probiotika.

PRVNÍ TÝDEN

  •      Začnete slabým masovým vývarem. Ten připravíte tak, že povaříte maso na kosti, například celé kuře nebo půlku a to asi tak maximálně 3 hodiny i méně. Nepřidáváte nic, žádnou zeleninu, ani sůl. Jen maso a vodu. Můžete použít i rybu nebo její kostru, rybí odřezky, hlavu, ploutve. Po dovaření sceďte maso a zbyde vám čistý vývar. Jeho část může být zamražená. Nebo ji může konzumovat zbytek rodiny. Ideální příkrm je masový vývar, smíchaný se lžičkou domácího mléčného jogurtu. Nejprve nabídněte příkrm, prso až jako odměnu/ dokrmení, pokud miminko ochutná. Můžete nabízet po lžičkách nebo z pítka. Začněte jednou až dvěma lžičkami masového vývaru s přidáním ½ lžičky domácího jogurtu (smíchané dohromady). Postupně nabízejte před každým kojením. Když vaše miminko akceptuje tohle množství, postupně zvyšujte nabízené množství. V žádném případě nepoužívejte komerčně vyráběné vývary, bujóny, jsou velice vysoce technicky zpracované a plné škodlivých látek. Kuřecí vývar je velice jemný pro žaludek a trávicí trakt. Neodstraňujte z vývaru tuk, je pro vaše miminko velice důležitý. Nepoužívejte ani kupovaný jogurt. Použijte jen 24 hodin fermentovaný domácí jogurt, ideální je začít ovčím, nebo kozím mlékem.
  •      Nabízejte miminku lžičku nebo dvě čerstvě vymačkané zeleninové šťávy, ideálně mrkvovou s přidáním šťávy z čerstvého zelí, řapíkatého celeru nebo hlávkového salátu. Šťávu smíchejte s trochou vlažné filtrovaní vody a nabízejte mezi jídly. V žádném případě nedávejte komerčně vyrobené džusy ať už zeleninové či ovocné. Pouze šťávy čerstvé vymačkané doma. Tyto čerstvé šťávy je nutné konzumovat okamžitě.

DRUHÝ TÝDEN

  •      Pokračujte s tím, co již dáváte.
  •      Začněte připravovat zeleninové polévky z čerstvé, oloupané zeleniny, odstraňte také semínka. Zeleninu vařte v připravením masovém vývaru tak jako první týden. Používejte zeleninu s menším obsahem škrobů, tedy ne brambory, batáty, sladké brambory a pastinák. Vhodná zelenina je mrkev, všechny druhy dýně, pórek, cibule, česnek, brokolice, květák, oloupaná a vypeckovaná cuketa. Uvařte zeleninu, aby byla hodně měkká, nechte vychladnout a rozmixujte na pyré. Přidejte lžičku kvalitního tuku. Střídejte tyto druhy tuků: kokosový, olivový, ghí, máslo. Nebo 5 kapek oleje z tresčích jater. Střídejte všechny druhy tuků. Pyré by mělo být vlažné, asi tak na teplotu těla, můžete vyzkoušet na svém zápěstí a pak do něj vmíchejte 1 lžičku domácího jogurtu. Začněte opět po lžičkách a pomalu zvyšujte. Začněte více tekutým pyré, takovou polévkou, a postupně můžete vařit hustší kaše.

TŘETÍ TÝDEN

  •      Pokračujte s tím, co děláte.
  •      Začněte přidávat dlouze vařené maso. Tedy můžete použít maso z vývaru. Z něj uděláte pyré. A to přidáte do polévek/ kaší, které vaše mimiko již konzumuje.  Začněte malým kouskem kuřecího masa a postupně přidávejte více. Používejte maso z křídel, kuřete a tučnější části masa, nejen kuřecí prsa. Tučné maso je pro vaše miminko mnohem lépe stravitelné. Postupně představte jiné druhy masa, ideálně masa z okolí kloubů, kde je maso, které po uvaření, vytvoří rosolovitý vývar. Ten s vysokým obsahem želatiny. Nejlepší maso je právě to, co používáte k přípravě vývaru.
  •      Pokud je dítě krmené umělým mlékem, začněte postupně nahrazovat umělé mléko těmito zeleninovými polévkami. Pokud kojíte, pokračujte s kojením po každém příkrmu.
  •      Zvyšte množství domácího jogurtu na 1-2 lžičky s každým jídlem.
  •      Můžete začít nabízet velice zralé avokádo, začněte jednou lžičkou přidanou do zeleninového pyré. Pomalu zvyšujte množství.
  •      Pomalu zvyšujte množství domácí zeleninové šťávy, smíchané s vodou, přidejte hlavně šťávy ze zelí a hlávkového salátu, přidané do šťávy z mrkve.

ČTVRTÝ A PÁTÝ TÝDEN

  •      Pokračujte s tím, co děláte.
  •      Představte vaječný žloutek, ideálně syrový nebo jen lehce tepelně upravený a přidaný do zeleninového pyré/polévky. Začněte s ¼ žloutku denně. Sledujte případné reakce. Pokud se žádné neobjeví, pomalinku zvyšujte množství žloutku a postupně ho dávejte do každé porce polévky/ pyré.
  •      Pokud je všechno dosud zavedené jídlo dobře tolerováno, můžete zkusit pyré z vařeného jablka. Jablko oloupejte, odstraňte jadřinec a poduste je na troše vody, dokud nebudou měkká. Po uvaření přidejte máslo, kokosový olej nebo ghí a rozmixujte na pyré. Pyré skladujte v lednici nebo můžete zamrazit. Podávejte vašemu miminku ohřáté na pokojovou teplotu, nikdy ne studené. Opět začněte lžičkou a postupně můžete přidávat na množství. Sledujte případné reakce jako je například řídká stolice nebo dokonce průjem. K ohřevu nepoužívejte mikrovlnou troubu. Ohřívejte klasicky na plotně nebo ve vodní lázni.
  •      Začněte přidávat více kvalitního, nesoleného másla do jídla místo ghí.

ŠESTÝ A SEDMÝ TÝDEN

  •      Pokračujte s tím, co děláte.
  •      Navyšujte množství domácího jogurtu na 3 lžičky s každým jídlem. Můžete také začít přidávat do láhve s vodou a zeleninovou šťávou.
  •      Postupně přidávejte žloutky do polévek/ pyré, až budete na 2 celých žloutcích denně. Navyšujte množství masa, hlavně toho tučnějšího, rosolovitého, řádně uvařeného ve vodě.
  •      Přestaňte dávat umělé mléko. Pokud kojíte, pokračujte jako doposud.

OSMÝ A DEVÁTÝ TÝDEN

  •      Pokračujte s tím, co děláte.
  •      Vyrobte placičky z mandlového másla, cukety, dýně a vajec. Začněte jednou malinkou placičkou/ lívancem. Smažte lívance na dostatku tuku jako je ghí, kokosový olej, nebo sádle. Postupně zvyšujte množství.
  •      Zvyšujte množství čerstvých zeleninových šťáv, přidávejte do nich domácí jogurt a můžete přidat malé množství šťávy z jablka.
  •      Začněte s malým množstvím syrové zeleniny, nejprve představte hlávkový salát a oloupanou, salátovou okurku. Ty rozmixujte do zeleninových polévek/pyré. Začnete od malinkého množství a pokud je dobře tolerováno, postupně přidávejte. Poté co jsou tyto dva druhy zeleniny dobře tolerovány, můžete začít zkoušet další druhy syrové zeleniny jako je mrkev, řapíkatý celer, měkké části zelí atd., vše rozmixované do pyré a přidané do zeleninového pyré/ polévky.
  •      Představte šťávu z domácího kysaného zelí. Začněte malou lžičkou jednou denně přidanou do polévek/ pyré. Postupně zvyšujte množství na lžičku do každého jídla.

DESÁTÝ TÝDEN A DÁLE

  •      Pokračujte s tím, co děláte.
  •      Zkuste miminku nabídnout celé vejce, tedy včetně žloutku, upravené jako míchaná vajíčka nebo omeleta s dostatečným množstvím másla, kokosového oleje, ghí nebo nějakého živočišného tuku. Podávejte s avokádem a vařenou nebo syrovou zeleninou.
  •      Zkuste nabídnout syrové, zralé, oloupané jablko. Také můžete zkusit zralý banán, ideálně ten, co už má hnědé flíčky. Ovoce nabízejte dětem mezi jídly, nikdy ne s jídlem.
  •      Zkuste vyrobit domácí tvaroh. Ten vyrobíte tak, že misku s jogurtem postavíte do misky s horkou vodou a jogurt se vám oddělí na tvaroh a syrovátku Připravte si velkou mísu, dejte na ní cedník, ten vyložte plenou nebo jemnou kuchyňskou utěrkou. Nalijte do něj sražený jogurt, zavažte, pověste takto připravené někam, kde může syrovátka odkapávat do mísy a nechte kapat alespoň 8 hodin, nebo klidně přes noc. Poté uložte do skleněné nádobky do lednice. Přidejte tento domácí tvaroh do jídla vašeho miminka nebo nabízejte jako dezert s trochou kvalitního medu (od 1 roku). Pokud je tento domácí tvaroh dobře tolerován, můžete zkusit nabízet nepasterované mléko.
  •      Zkuste upéct GAPS chleba, dle receptu v knize nebo u mě na blogu a zkuste nabídnout malinký kousek.

Některá jídla budete muset zavádět později, než je popsáno zde v tomto návodu. Vše závisí na případných intolerancích, alergiích a citlivosti vašeho miminka. Nejlepším ukazatelem je stolice, pokud se objeví velice řídká, průjmovitá stolice nebo naopak zácpa, považujte to za znamení, že nově zavedené jídlo není ještě vhodné. Přestaňte toto jídlo nabízet a počkejte dalších několik týdnů a poté zkuste znovu. Další častou reakcí je kožní reakce nebo dokonce ekzém. Pokud se objeví opravdu silná reakce na domácí jogurt, zkuste tento jogurt překapat a posbírat syrovátku. Syrovátka z fermentovaného jogurtu má mnohem méně mléčných bílkovin a je často mnohem lépe tolerována. Začněte po kapičkách zkoušet syrovátku a pomaličku zvyšujte množství. Když je dobře tolerováno půl hrknu syrovátky, zkuste znovu, pomalu zavést jogurt.

Při zavádění příkrmů je důležité být v klidu a pohodě, vaše děti vás mají přečtené a ucítí vaši nervozitu. A mohou pak negativně reagovat.

Pokud vaše miminko odmítá určitý druh jídla, zkuste znovu za hodinu, další den nebo za pár dní. Zkuste toto jídlo nabídnout v době, kdy máte čas, nepospícháte a jste v pohodě a klidu. Od samého začátku přijměte ten úžasný nepořádek, který k tomu všemu patří. Pokud potřebujete, položte něco omyvatelného pod židličku, a nenechte se vystresovat kousky jídla létajícím vzduchem. Vždy mějte dvě lžičky, jednu dejte vašemu miminku a nechte až si s ní dělá co chce. Druhou použijte na krmení. Časem se každé miminko naučí samo používat lžičku. Užijte si toto tak krátké období v životě vašeho miminka.

A teď něco málo mimo stravování.

Kromě skvělé a čerstvé stravy potřebuje vaše miminko velké množství vaší pozornosti a lásky, denně procházky na čerstvém vzduchu a kvalitní spánek. Nic jiného. Žádné očkování, lékařské testy, nadměrné množství návštěv u lékaře, pokud to není potřeba a hlavně žádnou chemii.

Co se týká očkování, prosím přečtěte si celou kapitolu věnovanou tomuto tématu v knize GUT AND PSYCHOLOGY SYNDROM. Miminka v GAPS rodinách musí být neočkované, až do té doby, než se jejich imunitní systém plně vyvine, a mají skvělé fyzické a komunikativní vlastnosti, to tedy znamená žádné očkování do 4-5 let. A i potom, když se rozhodnete očkovat, očkujte vždy bezpečně, dítě nesmí být oslabené po nemoci nebo být snad dokonce nemocné. Požádejte o příbalový leták vakcíny a chtějte jednotlivé složky vysvětlit. Zkuste se vyhnout kombinovaným vakcínám, zkuste najít jednotlivé vakcíny, pokud je to jen trochu možné.

Vyhnete se všem chemikáliím v produktech pro vaše děti. Včetně těch, co tvrdí že jsou přírodní nebo bio. Miminka nepotřebuj umývat mýdlem ani šamponem, čistá voda je maximálně dostačující. Mýdla i ta přírodní umývají z kůže vašeho miminka ochranné oleje a kůže může mít tendenci se vysoušet a je oslabená a více náchylná na patogeny. Použijte kokosový olej, olivový olej a můžete použít i domácí jogurt a kefír v oblasti plenek nebo na suchou kůži.

Ujistěte se, že váš dům je co nejvíce netoxický, používejte vodu a ocet na úklid, použijte ekologické prací prostředky. Umývejte nádobí, které používáte pro vaše miminko v ruce, a několikrát opláchněte vodou. První rok života vašeho miminka se zkuste vyvarovat rekonstrukci vašeho domu, bytu. Nekupujte nový nábytek, kuchyň. Nový nábytek a rekonstrukce přinese do domu velké množství toxických materiálů a mohou mít negativní vliv na vývoj vašeho miminka. Zkuste nebrat miminko na místa, kde je používáno hodně toxických materiálu, jako je například plavání v chlorovaném bazénu, obchodní domy a nemocnice. Nedovolte nikomu kouřit v blízkosti vašeho miminka a používat velké množství parfému.

Používejte přírodní materiály v ložnici vašeho minka a v jeho postýlce a kočárku. Použijte protektor na matraci, aby se do ní nedostala moč. Když se moč dostane do matrace, hlavně v případě moči po starším sourozenci, může reagovat s mikroby a chemickými složkami a uvolňovat toxické plyny.

V podstatě se snažte vyvarovat technicky vyrobeným chemikáliím, elektromagnetickému záření a jiným chemickým složkám.

♦♦♦

Použité zdroje:

CAMPBELL-MCBRIDE, Dr. Natasha. Gut and Phycology Diet: Natural treatment for Dyspraxia, Autism A.D.D, Dyslexia, A.D.H.D, Depression, Schizophrenia. 3. vyd. Cambridge: Medinform Publishing, 2011. ISBN 13: 987-0-9548520-2-3.

Sdílejte FacebookTwitterPinterestEmail

Něco o mně

Něco o mně

JANA DELL-PLOTNÁRKOVÁ

Certifikovaná GAPS terapeutka, NAET a TČM terapeutka. Specialistka na celostní výživu a zdravý životní styl. Úspěšná autorka GAPS a nízkosacharidových kuchařek a máma dvou skvělých low carb dětí.

Nejčtenější příspěvky

  • Jak správně připravovat ořechy a semínka

    10 dubna 2018
  • Šťáva z kysaného zelí

    8 dubna 2018
  • Řepný kvas

    13 února 2019
  • Bagely

    6 dubna 2018
  • Vývar a vše co o něm potřebujete vědět

    25 března 2020

Rubriky

  • Fermenty (5)
  • GAPS (134)
  • Hlavní jídlo (23)
  • Ibezcukrutojde (28)
  • Narozeninový dort (2)
  • pečivo (13)
  • polévky (11)
  • Praktické rady (6)
  • Přílohy (7)
  • Recepty (152)
  • Sladkosti (21)
  • snidaně (14)
  • Svačiny (14)
  • Uncategorized (1)
  • Vánoce (19)
  • Velikonoce (2)

INSTAGRAM #IBEZCUKRUTOJDE

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek a už o nic nepřijdete.

Něco o mně

Jana Dell-Plotnárková
Certifikovaná GAPS terapeutka, NAET a TČM terapeutka. Specialistka na celostní výživu a zdravý životní styl. Úspěšná autorka GAPS a nízkosacharidových kuchařek a máma dvou skvělých low carb dětí. Více o mně

Eshop

  • Jak si zlepšit menstruační cyklus
    Hodnocení 5.00 z 5
    350 Kč
  • Nástrahy vegetariánství
    Hodnocení 5.00 z 5
    260 Kč
  • GAPS terapeutický protokol
    Hodnocení 5.00 z 5
    450 Kč
  • Výzva 21 dní bez cukru - duben 2023
    Hodnocení 4.93 z 5
    449 Kč
Obchodní podmínky

Konzultace

Ne každý je schopen se do diety pustit na vlastní pěst. A pokud je to váš případ, moc ráda vám na této cestě podám pomocnou ruku. Mám zájem o konzultaci

Facebook

Facebook
Facebook
  • Facebook
  • Instagram

© 2017 - Jana Dell-Plotnárková. Všechna práva vyhrazena. Made with ♥ by AP Web Solutions.


Zpět nahoru
Jana Dell-Plotnarkova
  • Domů
  • GAPS Dieta
    • Úvodní dieta
    • Plná dieta
    • GAPS miminko
    • Doporučené potraviny
    • Zakázané potraviny
  • Recepty
    • Fermenty GAPS Hlavní jídlo Ibezcukrutojde Narozeninový dort pečivo polévky Přílohy Sladkosti snidaně Svačiny Vánoce Velikonoce Vše
      Fermenty

      Zeleninový kvas

      30 ledna 2023

      Fermenty

      Tibi vodní kefír

      19 října 2020

      Fermenty

      Fermentovaná salsa

      29 března 2019

      Fermenty

      Řepný kvas

      13 února 2019

      GAPS

      RAJČATOVÁ POLÉVKA

      26 dubna 2023

      GAPS

      MASOVÉ KULIČKY V RAJČATOVÉ OMÁČCE

      22 dubna 2023

      GAPS

      Zeleninový kvas

      30 ledna 2023

      GAPS

      Papriková polévka

      26 ledna 2023

      Hlavní jídlo

      RAJČATOVÁ POLÉVKA

      26 dubna 2023

      Hlavní jídlo

      MASOVÉ KULIČKY V RAJČATOVÉ OMÁČCE

      22 dubna 2023

      Hlavní jídlo

      Papriková polévka

      26 ledna 2023

      Hlavní jídlo

      GAPS Kuřecí salát

      22 ledna 2023

      Ibezcukrutojde

      Zeleninový kvas

      30 ledna 2023

      Ibezcukrutojde

      Snídaňové smoothie

      18 srpna 2022

      Ibezcukrutojde

      Houbová paštika

      28 října 2021

      Ibezcukrutojde

      GAPS kuře na paprice

      26 října 2021

      Narozeninový dort

      Čokoládový narozeninový dort

      29 června 2021

      Narozeninový dort

      Banánový dort s čokoládovou polevou

      2 května 2019

      pečivo

      Cuketový čokoládový chleba

      9 července 2021

      pečivo

      Mramorové muffiny

      25 března 2021

      pečivo

      Cuketový chlebík s jablky

      2 března 2021

      pečivo

      Makoví šneci

      16 února 2021

      polévky

      RAJČATOVÁ POLÉVKA

      26 dubna 2023

      polévky

      Papriková polévka

      26 ledna 2023

      polévky

      Zeleninová polévka „co dům dal“

      20 října 2022

      polévky

      Celerový krém

      24 října 2021

      Přílohy

      GAPS Kuřecí salát

      22 ledna 2023

      Přílohy

      Mrkvová kaše

      3 února 2021

      Přílohy

      Pečená růžičková kapusta

      7 listopadu 2019

      Přílohy

      Fermentovaná salsa

      29 března 2019

      Sladkosti

      PISTÁCIOVÉ VÁNOČNÍ SUŠENKY

      13 prosince 2022

      Sladkosti

      Pečené švestky s mákem

      14 září 2021

      Sladkosti

      Cuketový čokoládový chleba

      9 července 2021

      Sladkosti

      Čokoládový narozeninový dort

      29 června 2021

      snidaně

      RAJČATOVÁ POLÉVKA

      26 dubna 2023

      snidaně

      Papriková polévka

      26 ledna 2023

      snidaně

      Snídaňové smoothie

      18 srpna 2022

      snidaně

      Houbová paštika

      28 října 2021

      Svačiny

      GAPS Kuřecí salát

      22 ledna 2023

      Svačiny

      Snídaňové smoothie

      18 srpna 2022

      Svačiny

      Houbová paštika

      28 října 2021

      Svačiny

      Pečené švestky s mákem

      14 září 2021

      Vánoce

      PISTÁCIOVÉ VÁNOČNÍ SUŠENKY

      13 prosince 2022

      Vánoce

      Makové koláčky s domácími povidly

      16 prosince 2019

      Vánoce

      Vánoční spirálky dvakrát jinak

      13 prosince 2019

      Vánoce

      GAPS Bramborový salát

      22 prosince 2018

      Velikonoce

      Velikonoční beránek

      18 března 2018

      Velikonoce

      Velikonoční mazanec

      17 března 2018

      Recepty

      RAJČATOVÁ POLÉVKA

      26 dubna 2023

      Recepty

      MASOVÉ KULIČKY V RAJČATOVÉ OMÁČCE

      22 dubna 2023

      Recepty

      Zeleninový kvas

      30 ledna 2023

      Recepty

      Papriková polévka

      26 ledna 2023

  • Praktické rady
  • Eshop
  • O mně
  • Konzultace

Shopping Cart

Close

Žádné produkty v košíku.

Close