Jana Dell-Plotnarkova
  • Domů
  • GAPS Dieta
    • Úvodní dieta
    • Plná dieta
    • GAPS miminko
    • Doporučené potraviny
    • Zakázané potraviny
  • Recepty
  • Praktické rady
  • Eshop
  • O mně
  • Konzultace
  • 0

Zakázané potraviny

by anita
  • Acesulfam draselný (syntetické sladidlo, E950)
  • Agar agar (vyrábí se z červených mořských řas, které obsahují velké množství polysacharidů)
  • Agávový sirup (vysoký obsah fruktózy)
  • Aloe Vera (v některých případech povoleno)
  • Amarant (náhražka obilí, obsahuje škrob)
  • Arrowroot (škrobová mouka)
  • Artyčok, Jeruzalémský
  • Aspartam (umělé náhradní sladidlo, karcinogen)
  • Astragalus (obsahuje polysacharidy)
  • Bavlníkové semeno
  • Bhindi nebo okra
  • Bob
  • Brambory bílé
  • Brambory sladké
  • Brandy
  • Bulgur
  • Carob (plod rohovníku)
  • Cereálie (včetně veškerých snídaňových)
  • Cizrna
  • CMC zahušťovadlo, E 466
  • Cukr nebo sacharóza jakéhokoliv druhu
  • Čaj, instantní
  • Čekanka, kořen (obsahuje vysoké množství oligosacharidů)
  • Dextróza v komerčních produktech
  • Dýně, hořká
  • Džem
  • Fazole Black-eye
  • Fazole Canellini
  • Fazole Fava (obsahuji látku, u které ani namáčením, klíčením či fermentací nedojde k neutralizaci a která může způsobit život ohrožující chudokrevnost u osob, které jsou k ní dědičně náchylné)
  • Fazole máslové
  • Fazole Mungo
  • Fazole v konzervě
  • Fazolová mouka a klíčky
  • FOS (oligosacharidy)
  • Fruktóza (extrahovaná z kukuřice nebo s příměsí ostatních trisacharidů)
  • Chlorela (nedoporučuje se, neboť zánětlivá onemocnění střev se týkají imunitního systému, který chlorela může ještě více zatížit)
  • Jablečný mošt (většinou má během přípravy přidaný cukr)
  • Jam, hlíznatá rostlina
  • Javorový sirup
  • Ječmen
  • Ječné kroupy
  • Jogurt, komerční
  • Karagenan (extrakt z červených mořských řas, obsahuje vysoké množství polysacharidů)
  • Kaštan a kaštanová mouka
  • Káva, instantní a kávové náhražky
  • Kečup, komerční
  • Klobásy, komerční
  • Kopřivy (dráždí žaludek, nadýmají)
  • Krůtí sekaná
  • Kukučičný sirup
  • Kukuřice
  • Kukuřičný škrob
  • Kus-kus
  • Kvásek (obsahuje pivní kvasinky)
  • Laktóza, mléčný cukr
  • Likéry
  • Limonády
  • Lopuchový kořen (obsahuje oligosacharidy a mucilage)
  • Margaríny a náhražky másla
  • Maso, nakládané, uzené a naložené v soli
  • Melasa
  • Mladý ječmen
  • Mléko acidofilní
  • Mléko sušené
  • Mléko ze všech zvířat, sojové, rýžové, konzervované kokosové
  • Mořská řasa (obsahuje vysoké množství polysachardidů)
  • Mouka z obilí
  • Obilí
  • Ocet, sladký vinný (většina má přidaný cukr)
  • Oleje na vaření
  • Ořechy, slané, pražené, obalované
  • Oves
  • Ovoce v konzervách
  • Ovocné šťávy
  • Párky
  • Pastiňák (někteří GAPS pacienti ho tolerují bez problémů)
  • Pektin (polysacharid)
  • Pivo
  • Podmáslí
  • Pohanka
  • Pomazánkové máslo, Philadephia
  • Postum (náhražka kávy)
  • Prášek do pečiva a ostatní kypřící prášky (jedlá soda může byt použita pro specifické léčebné účely)
  • Proso (jáhly)
  • Pšenice
  • Pšenice, klíčky
  • Pšeničná krupice
  • Quinoa (obsahuje z 60% škrob)
  • Ryby konzervované, uzené, ve slaném nálevu, obalované a konzervované v omáčkách
  • Rýže
  • Ságo (škrobová moučka)
  • Saccharin
  • Sherry
  • Smetana (obsahuje laktózu)
  • Spirulina (nedoporučuje se, neboť zánětlivá onemocnění střev se týkají imunitního systému, který Spirulina může ještě více zatížit)
  • Sója
  • Sýr Cottage, měkký
  • Sýr Feta
  • Sýr Gjetost
  • Sýr Gruyere
  • Sýr Chevre
  • Sýr Mozzarella
  • Sýr Neufchatel
  • Sýr Primost
  • Sýr Ricotta
  • Syrovátka, v prášku
  • Sýry mazací
  • Škrob
  • Špalda
  • Tapioca (škrob)
  • Těstoviny
  • Tritikále (obilovina, vzniklá křížením žita a pšenice)
  • Umělé sladidlo
  • Včelí pyl (dráždí a poškozuje trávící systém)
  • Vinný kámen (draselná sůl z kyseliny vinné)
  • Vývar v kostkách nebo granulích
  • Zakysaná smetana, komerční
  • Zelenina a ovoce v konzervě
  • Zmrzlina, komerční
  • Želé
  • Žito
  • Žvýkačky (obsahují cukr nebo jeho náhražky)
Sdílejte FacebookTwitterPinterestEmail

Něco o mně

Něco o mně

JANA DELL-PLOTNÁRKOVÁ

Certifikovaná GAPS terapeutka, NAET a TČM terapeutka. Specialistka na celostní výživu a zdravý životní styl. Úspěšná autorka GAPS a nízkosacharidových kuchařek a máma dvou skvělých low carb dětí.

Nejčtenější příspěvky

  • Jak správně připravovat ořechy a semínka

    10 dubna 2018
  • Šťáva z kysaného zelí

    8 dubna 2018
  • Řepný kvas

    13 února 2019
  • Vývar a vše co o něm potřebujete vědět

    25 března 2020
  • Bagely

    6 dubna 2018

Rubriky

  • Fermenty (9)
  • GAPS (138)
  • Hlavní jídlo (24)
  • Ibezcukrutojde (30)
  • Narozeninový dort (2)
  • pečivo (13)
  • polévky (11)
  • Praktické rady (10)
  • Přílohy (7)
  • Recepty (156)
  • Sladkosti (21)
  • snidaně (15)
  • Svačiny (16)
  • Uncategorized (1)
  • Vánoce (19)
  • Velikonoce (2)

INSTAGRAM #IBEZCUKRUTOJDE

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek a už o nic nepřijdete.

Něco o mně

Jana Dell-Plotnárková
Certifikovaná GAPS terapeutka, NAET a TČM terapeutka. Specialistka na celostní výživu a zdravý životní styl. Úspěšná autorka GAPS a nízkosacharidových kuchařek a máma dvou skvělých low carb dětí. Více o mně

Eshop

  • Jak si zlepšit menstruační cyklus
    Hodnocení 5.00 z 5
    350,00 Kč
  • Nástrahy vegetariánství
    Hodnocení 5.00 z 5
    260,00 Kč
  • GAPS terapeutický protokol
    Hodnocení 5.00 z 5
    450,00 Kč
  • GAPS Workshop - Praha 2025 4 000,00 Kč
Obchodní podmínky

Konzultace

Ne každý je schopen se do diety pustit na vlastní pěst. A pokud je to váš případ, moc ráda vám na této cestě podám pomocnou ruku. Mám zájem o konzultaci

Facebook

Facebook
Facebook
  • Facebook
  • Instagram

© 2017 - Jana Dell-Plotnárková. Všechna práva vyhrazena. Made with ♥ by AP Web Solutions.


Zpět nahoru
Jana Dell-Plotnarkova
  • Domů
  • GAPS Dieta
    • Úvodní dieta
    • Plná dieta
    • GAPS miminko
    • Doporučené potraviny
    • Zakázané potraviny
  • Recepty
  • Praktické rady
  • Eshop
  • O mně
  • Konzultace

Shopping Cart

Close

Žádné produkty v košíku.

Close