Pečené hrušky

by Jana Dell-Plotnárková

Jedním z klasických dezertů na GAPS je pečené ovoce. Nejčastěji dělám jen jablka, nakrájím na kostky a posypu skořicí, občas trochu ořechové drobenky, tuk a je to.

Tady je jedla taková více honosná verze, i když stále stejně jednoduchá a dobrá.

Hrušky můžete vyměnit za jablka, broskve nebo nektarinky. Borůvky klidně za brusinky, tam je pak potřeba přidat možná trochu medu, to už nechám na vás.

Tímto dezertem prostě neurazíte nikoho, až už se stravuje, jak se stravuje.

 

Vytisknout
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.0/5
( 3 voted )

Suroviny

  • hrušky
  • borůvky,
  • skořice
  • kokosový olej, máslo nebo ghí
  • pistácie, nebo jiné ořechy nasekané nadrobno

Postup

Připravte si pečící misku, troubu předehřejte na 175 °C.

Hrušky rozpulte, vyndejte jadřinec a položte do připravené misky. Každou hrušku posypte trochu mletou skořicí, dejte na ní pár borůvek, polijte asi 1 lžičkou tuku, a nakonec posypte nasekanými ořechy.

Dejte péct na 25-30 minut.

Podávejte s domácí kysanou smetanou nebo kefírem.

 

Mohlo by vás zajímat

Zanechte komentář