Zeleninové stir fry s vaječnými nudlemi.

by Jana Dell-Plotnárková

Stir fry je naše velice oblíbené jídlo, přece jen jsme poznamenaní téměř 8 lety strávenými v Asii. Jedno super stir fry mám již někde na webu a jedno podobné i v Cukrfree kuchařce pro malé i velké. No a tohle je zase jiné, je bez masa. Protože někdy de dobré si odlehčit. Moc se mi na něm libí, jak hraje všemi barvami, a ta neuvěřitelná jednoduchost. Není potřeba vymýšlet složité recepty.

Jen pozor, i když je bezmasé, není vegetariánské! Může, ale jednoduše být, když na to přijde. Jen vyměňte sádlo za ghí a vývar za vodu nebo zeleninový vývar a je to. Prostě fantazii se meze nekladou.

Tak hurá na to, a jasné je to vhodné i na 21 dní bez cukru.

Vytisknout
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 2.5/5
( 2 voted )

Suroviny

  • 3 lžíce sádla nebo ghí (já jsem použila sádlo, které v sobě mělo škvarky)
  • ½ bílé cibule
  • ½ červené cibule
  • 4-6 stroužků česneku
  • 2-3 cm čerstvého zázvoru
  • 1 cm čerstvé kurkumy
  • 3 střední mrkve
  • 1 střední žlutá cuketa
  • ½ malého červeného zelí
  • 4 středně velké bok choi
  • sůl, pepř
  • hrst čerstvého koriandru
  • 1 naběračka vývaru
  • na vaječné nudle
  • 2 vejce
  • trochu sádla
  • sůl

Postup

Připravíme si velkou pánev nebo nejlépe pánev wok. Zahřejeme a přidáme sádlo nebo ghí.

Mezitím nakrájíme zeleninu na tenké plátky. Na rozpálenou pánev dáme jako první česnek nakrájený na plátky, cibuli, zázvor a kurkumu. Za občasného míchání necháme chvíli podusit, a po chvíli přidáme zbytek zeleniny, kromě bok choi, a podlijeme vývarem. Osolíme, opepříme a necháme pod pokličkou za občasného míchání vařit. Pokud se vývar vyvaří, tak můžete ještě trochu podlít. Až bude většina zeleniny relativně měkká, u stir fry má zelenina být měkká, ale stále lehce křupavá, když do ní kousnete, přidejte bok choi a nasekaný koriandr.

Promíchejte a nechte ještě pár minut povařit.

Mezitím si na pánev dejte trochu tuku, zahřejte. V misce si vidličkou vyšlehejte vajíčka, osolte a nalijete na pánev jako byste chtěli dělat palačinku, pořádně tedy rozprostřete po celé pánvi a pomalu nechte propéct. Až bude vaječná palačinka propečená, ale ne moc suchá, sundejte z pánve a opatrně zarolujte, stejně jako palačinku. Nožem nakrájejte na tenké nudle.

 Až bude zelenina hotová, naporcujte na talíř, navrch dejte vaječné nudle, přidejte trochu čerstvého koriandru a pokapejte čerstvou šťávou z limetky.

 

Mohlo by vás zajímat

Zanechte komentář