Léčivý cibulový čaj na kašel

by Jana Dell-Plotnárková

Nevím, jak jste na tom vy v Čechách, ale tady na Maui je snad každý druhý nemocný. Je zde neobvyklá zima, přes den se občas objeví slunce ale jinak se teploty drží mezi 15-20 °C k tomu už 3 týdny v podstatě bez přestání prší. Je tedy obrovské vlhko, šedo a prostě ošklivo. Já vím, že si říkáte, 15 °C to je nádhera, ale věřte, vše je relativní.

Minulý týden onemocněla dcera, pak to chytil syn a nakonec já. Naštěstí je nám všem už lépe, snad to tak zůstane a já se budu moci pustit opět do práce.

Připravuji při vás článek, jak řešit nemoci při GAPS a než ho dopíšu, tak se s vámi podělím o recept, který mně naučila maminka mojí kamarádky Jany, když jsem byla těhotná a kašlala. Nejen že mi pomohl, ale taky hrozně chutnal. A s mírnými úpravami ho dělám, kdykoliv jsem nemocná. Chutná skvěle, a je skvělé, že v této verzi, bude chutnat i dětem.

Pokud jste v úvodních fázích diety, vynechte pomeranč a použijte jen trochu citronu a medu. V této verzi je čaj vhodný od první fáze úvodní diety.

Léčivý cibulový čaj na kašel

Vytisknout
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Suroviny

  • 2-3 litry filtrované vody
  • 1 velká cibule
  • 3-5 stroužků česneku
  • 1-3 cm zázvoru, můžete vynechat
  • 1-2 pomeranče
  • 1 citron
  • med

Postup

Do hrnku nalijte vodu a dejte na sporák. Oloupejte česnek, cibuli a zázvor a nakrájejte na větší kusy. Přidejte do hrnku s vodou a pomalu nechte přivést k varu, asi 5 minut povařte.  Poté vypněte, zakryjte pokličkou a nechte asi 15-20 minut louhovat.

Takto můžete nechat a vždy odebrat hrníček, do kterého vymačkáte půlku nebo celý pomeranč, citron dle chuti a přidáte lžičku medu (ten můžete vynechat)

Čaj servírujte teplý, ale ne horký, ať neponičíte vitamíny v citronu a pomeranči a případně i medu.

 

 

 

Mohlo by vás zajímat

Zanechte komentář