GAPS Milkshake

by Jana Dell-Plotnárková

Pokud máte problém s trávením tuků, což je začátku GAPS diety velice běžné. Je nutno podpořit žlučník a následně tak trávení tuků. Způsobů, jak to udělat je několik, my se dnes zaměříme na jednu dobrotu. Pokud netrpíte na průjmy, je tento milkshake vhodný, jíž od druhé fáze úvodní diety, pokud je indikovaný, což je nejčastěji v případě zácpy. Jinak se standartně představuje ve 4 fázi. Je velice nápomocný při problémech se zácpou a podporuje přirozenou detoxikaci.

GAPS milkshake podporuje tvorbu žluči a je nápomocný i při problémech se žlučníkovými kameny, jeho konzumací se postupně mohou kameny rozpustit.

GAPS milkshake pomůže stabilizovat krevní cukr a pomůže také od neustálých chutí, díky vysokému obsahu tuku.

Většina lidí se při pohledu na recept otřepe, a řekne si, jak tohle může někomu chutnat. ALE všichni si po prvním soustu pomlaskávají.
GAPS milkshake je ideální rychlá svačina, když nemáte čas se najíst.

Dr. Natasha doporučuje začít pomalu a postupně zvyšovat až na 4-5 skleniček denně. Já osobně, jsem nebyla nikdy takové množství konzumovat, ale každý je jiný.

Co je ale maximálně důležité, je KOUSAT KAŽDÝ LOK a vychutnat si milkshake opravdu pomalu.

Jako malý tip pro děti ale i dospělé, pokud vám vadí chuť oleje z tresčích jater, tak ho přimíchejte do milkshaku, kde se chuť lehce zamaskuje. Stejně tak můžete přidat i jiné doplňky, jako je vitamin C, hořčík a jiné.

Jak si tento zázrak tedy připravíme?

GAPS Milkshake

Vytisknout
Počet porcí: - Doba přípravy: Doba vaření:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.0/5
( 3 voted )

Suroviny

  • 1 hrnek čerstvé zeleninové šťávy
  • 2 žloutky z kvalitního zdroje, můžete použít i celé vejce, pokud tolerujete
  • 2-3 lžíce tuku jako je máslo, ghí, kokosový olej nebo domácí kysaná smetana nebo jogurt

Postup

Do mixéru nalijte čerstvou šťávu a přidejte žloutky/vejce a tuk dle vašeho výběru. Vyšlehejte, vznikne vám mléčně vypadající směs.

Konzumujte okamžitě, případně je možné zamrazit do formiček na zmrzlinu (Pokud jste již na plné GAPS).

Jakou zeleninu použít? Vždy začněte mrkvovou šťávou, později můžete míchat dohromady se šťávou z ostatní zeleniny jako je řepa, okurka, řapíkatý celer a jiné. Na plné dietě, můžete chuť oživit i šťávou z jablka, ananasu a jiného ovoce.

Pokud budete používat jako tuk máslo, ghí nebo kokosový olej, je nutné nejprve rozpustit.

Mohlo by vás zajímat

Zanechte komentář