GAPS sušenky bez ořechů

by Jana Dell-Plotnárková

Vždycky mi lidé píšou, jak řešit na GAPS alergie na ořechy. Je to častý problém a nejčastěji nezbývá nic jiného než prostě ořechy nejíst. Z toho, ale pramení problém, že si člověk nemůže upéct žádnou dobrotu v podobě sušenek, GAPS chleba nebo muffinu. Pro ty z vás, co nemůžete ořechy, ale tolerujete semínka jsou určeny tyto sušenky. Jsou velice jednoduché, krásně se s nimi, i když překvapivě, pracuje, a hlavně skvěle chutnají. Pokud máte potřebu si je trochu dosladit, stačí do receptu přidat malinko medu.

GAPS sušenky bez ořechů

Vytisknout
Počet porcí: - Doba přípravy: Doba vaření:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.8/5
( 4 voted )

Suroviny

  • 2 hrnky jemně mletých dýňových semínek
  • 1 lžíce mletého lněného semínka
  • 3-4 lžíce plnotučného kokosového mléka nebo krému
  • 1 lžička skořice
  • vanilkový extrakt

Postup

Připravte si plech a vyložte ho pečícím papírem
Předehřejte troubu na 150 °C

V misce smíchejte mletá semínka, přidejte skořici a vanilku.
Nakonec vmíchejte kokosové mléko.
Rukama vypracujte těsto.

To můžete dát do lednice vychladnout. Nebo tak jako já, hned vykrajovat.
A to tak, že těsto dáte mezi dva pečící papíry a vyválíte asi 0,5 cm vysoký plát těsta.

Vykrájené tvary pokládejte na připravený plech.

Dejte péct na asi 15 minut.

Můžete zdobit čokoládou. Slepovat domácí marmeládou nebo jist samotné

Skladujte v chladu.

Mohlo by vás zajímat

Zanechte komentář