Vždycky mi lidé píšou, jak řešit na GAPS alergie na ořechy. Je to častý problém a nejčastěji nezbývá nic jiného než prostě ořechy nejíst. Z toho, ale pramení problém, že si člověk nemůže upéct žádnou dobrotu v podobě sušenek, GAPS chleba nebo muffinu. Pro ty z vás, co nemůžete ořechy, ale tolerujete semínka jsou určeny tyto sušenky. Jsou velice jednoduché, krásně se s nimi, i když překvapivě, pracuje, a hlavně skvěle chutnají. Pokud máte potřebu si je trochu dosladit, stačí do receptu přidat malinko medu.
Suroviny
- 2 hrnky jemně mletých dýňových semínek
- 1 lžíce mletého lněného semínka
- 3-4 lžíce plnotučného kokosového mléka nebo krému
- 1 lžička skořice
- vanilkový extrakt
Postup
Připravte si plech a vyložte ho pečícím papírem
Předehřejte troubu na 150 °C
V misce smíchejte mletá semínka, přidejte skořici a vanilku.
Nakonec vmíchejte kokosové mléko.
Rukama vypracujte těsto.
To můžete dát do lednice vychladnout. Nebo tak jako já, hned vykrajovat.
A to tak, že těsto dáte mezi dva pečící papíry a vyválíte asi 0,5 cm vysoký plát těsta.
Vykrájené tvary pokládejte na připravený plech.
Dejte péct na asi 15 minut.
Můžete zdobit čokoládou. Slepovat domácí marmeládou nebo jist samotné
Skladujte v chladu.