TEPLÝ SALÁT Z ČERVENÉ ŘEPY

by Jana Dell-Plotnárková

Někdy má člověk chuť na sladké, ale nechce jíst sladké, znáte ten pocit? Na GAPS se moc salátů nejí, určitě ne v těch úvodních fázích. Tenhle pečený salát je, ale výjimkou. I když se možná použitá kombinace zdá zvláštní, věřte mi, budete si pomlaskávat.

Vytisknout
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Suroviny

  • 1 větší červenou řepu, nebo 2 malé
  • 2 zelená jablka
  • 1 cm nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • ½ lžičky mleté skořice
  • sůl
  • 1 lžíci kokosových aminos (můžete vynechat)
  • 2-4 lžíce olivového oleje
  • ¼ hrnku kokosových kousků nebo nakrájených vlašských ořechů

Postup

Připravte si pekáč nebo skleněnou pečící misku a dno pokapejte olejem.

Předehřejte troubu na 170 °C

Řepu oloupejte, nakrájejte na stejně velké kostky a dejte do misky. Jablko zbavte jadřince a oloupejte, nakrájejte také na stejně velké kostky a přidejte do misky k řepě.

Osolte, posypte skořicí a přidejte čerstvý zázvor, aminos, pokud používáte, a nakonec polijte olejem a celé pěkně promíchejte, až bude každý kousek řepy i jablka obalen ve směsi koření a oleje. Posypte ořechy nebo kokosem a naposledy lehce promíchejte.

Dejte péct na 50-60 minut.

Servírujte teplé nebo studené.

 

 

Mohlo by vás zajímat

Zanechte komentář