TEPLÝ SALÁT Z ČERVENÉ ŘEPY

by Jana Dell-Plotnárková

Někdy má člověk chuť na sladké, ale nechce jíst sladké, znáte ten pocit? Na GAPS se moc salátů nejí, určitě ne v těch úvodních fázích. Tenhle pečený salát je, ale výjimkou. I když se možná použitá kombinace zdá zvláštní, věřte mi, budete si pomlaskávat.

Někdy má člověk chuť na sladké, ale nechce jíst sladké, znáte ten pocit? Na GAPS se moc salátů nejí, určitě ne v těch úvodních fázích. Tenhle pečený salát je, ale výjimkou.… GAPS TEPLÝ SALÁT Z ČERVENÉ ŘEPY European Vytisknout
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Suroviny

  • 1 větší červenou řepu, nebo 2 malé
  • 2 zelená jablka
  • 1 cm nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • ½ lžičky mleté skořice
  • sůl
  • 1 lžíci kokosových aminos (můžete vynechat)
  • 2-4 lžíce olivového oleje
  • ¼ hrnku kokosových kousků nebo nakrájených vlašských ořechů

Postup

Připravte si pekáč nebo skleněnou pečící misku a dno pokapejte olejem.

Předehřejte troubu na 170 °C

Řepu oloupejte, nakrájejte na stejně velké kostky a dejte do misky. Jablko zbavte jadřince a oloupejte, nakrájejte také na stejně velké kostky a přidejte do misky k řepě.

Osolte, posypte skořicí a přidejte čerstvý zázvor, aminos, pokud používáte, a nakonec polijte olejem a celé pěkně promíchejte, až bude každý kousek řepy i jablka obalen ve směsi koření a oleje. Posypte ořechy nebo kokosem a naposledy lehce promíchejte.

Dejte péct na 50-60 minut.

Servírujte teplé nebo studené.

 

 

Mohlo by vás zajímat

Zanechte komentář