Miluju polévky, to je o mně známé od malička. Moje maminka dělala ty nejlepší vývary, s domácími nudlemi.
Od té doby, co jsem byla na GAPS jsem polévek uvařila nespočet, a stále vymýšlím nové variace. Ne všechny stojí za to, ale když se povede, vždy se s vámi podělím.
Proč, ale píšu o polévkách, když čtete recept na pečený květák? No, protože on je součástí úžasné polévky. Tak proto 🙂
Jinak je to take neuvěřitelně jednoduchá a chutná přiloha.
Suroviny
- 1 středně velký květák
- 1 lžíce mleté kurkumy
- 1 lžička mletého zázvoru
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
Postup
Připravte si plech a ten pokapejte troškou oleje.
Předehřejte troubu na 175°C
Květák omyjte, rozdělte na přibližně stejně velké kousky a vložte do misky.
Poté posypte kurkumou, zázvorem a polijte olivovým olejem. Osolte, opepřete a vše řádně promíchejte. Chcete, aby se každý kousek květáku obalil ve směsi koření.
Přendejte na připravený plech a dejte péct na přibližně 30 minut.
1 komentář
[…] Svačiny […]