Pečený květák s kurkumou

by Jana Dell-Plotnárková

Miluju polévky, to je o mně známé od malička. Moje maminka dělala ty nejlepší vývary, s domácími nudlemi.

Od té doby, co jsem byla na GAPS jsem polévek uvařila nespočet, a stále vymýšlím nové variace. Ne všechny stojí za to, ale když se povede, vždy se s vámi podělím.

Proč, ale píšu o polévkách, když čtete recept na pečený květák? No, protože on je součástí úžasné polévky. Tak proto 🙂

Jinak je to take neuvěřitelně jednoduchá a chutná přiloha.

Vytisknout
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Suroviny

  • 1 středně velký květák
  • 1 lžíce mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup

Připravte si plech a ten pokapejte troškou oleje.

Předehřejte troubu na 175°C

Květák omyjte, rozdělte na přibližně stejně velké kousky a vložte do misky.

Poté posypte kurkumou, zázvorem a polijte olivovým olejem. Osolte, opepřete a vše řádně promíchejte. Chcete, aby se každý kousek květáku obalil ve směsi koření.

Přendejte na připravený plech a dejte péct na přibližně 30 minut.

           

Mohlo by vás zajímat

1 komentář

Curry polévka – Jana Dell-Plotnarkova 7 září 2018 - 02:58

[…] Svačiny […]

Reply

Zanechte komentář