Curry polévka

by Jana Dell-Plotnárková

Tak jak jsem slibovala u receptu na pečený květák, konečně jsem dodělala další úžasnou polévku do sbírky. Polévky opravdu jíme téměř denně, někdy jen totálně jednoduché kombinace vývar a zelenina co dům dám jindy se pustím do trochu víc zajímavých kombinací. A to je přesně tenhle recept. Sice se může zdát strašně složitý, ale je strašně jednoduchý. Já totiž nevím jak vy, ale já nemám čas vymýšlet nějaké složitosti.

Vytisknout
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Suroviny

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 červenou cibuli, nadrobno nakrájenou (bíla bude také v pohodě fungovat)
  • 3-4 stroužky česneku, nadrobno nakrájený
  • 5 větších mrkví, nadrobno nakrájenou
  • 5 hrnků kuřecího vývaru
  • 2 hrnky kokosového mléka
  • 1 pečený květák s kurkumou
  • 6 listů kadeřávku, nasekaného na menší kusy
  • sůl, kmín

Postup

Do většího hrnce dejte olivový olej a na pomalu zahřejte. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a kmín a pár minut osmahněte.

Poté přidejte nakrájenou mrkev a promíchejte, a podlijte vývarem a kokosovým mlékem, osolte. Nechte pomalu přivést k varu. Mezitím si dejte pečený květák do mixéru a jen lehce ho nechte rozmixovat, chcete, aby část byla stále na menší kousky. Případně můžete jen nasekat nožem.

Přidejte do již vroucí polévky, a nakonec přidejte kadeřávek. Zamíchejte, dosolte dle potřeby a nechte dalších 10-15 minut pomalinku probublávat, až bude mrkev dostatečně měkká.

Servírujte s čerstvě nasekanou natí. Já jsem použila oregano.

Mohlo by vás zajímat

Zanechte komentář