ČOKOLÁDOVÝ BANANOVÝ CHLEBA

by Jana Dell-Plotnárková

Tento recept už se chystám napsat několik měsíců, protože je to jeden z našich favoritů a pekla jsem ho už tolikrát. Recept vznikl v podstatě náhodou, měla jsem doma hodně zralé banány a chuť na něco sladkého, pečeného, a tak jsem zkusila a výsledek mě mile překvapil. Chléb je chuťově velice podobný klasicky pečenému chlebu s moukou. A nejlépe chutná druhý den, když je vychlazený z lednice.

A ještě lepší je servírovaný se zakysanou smetanou.

Vytisknout
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Suroviny

  • 4-5 hodně zralých banánů
  • 4 celá vejce
  • ¼ hrnku ořechového másla (mandlové, burákové, kešu)
  • ¼ hrnku kokosového oleje v tekuté podobě, +1 lžíci na vymazání formy
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • ½ hrnku kokosové mouky
  • ½ hrnku neslazeného kakaa
  • 1 lžičku jedlé sody
  • špetku soli

Postup

Připravte si formu a vyložte ji pečícím papírem, vymažte lehce olejem. Já používám formu na chleba, která je 20×10 cm.

Troubu předehřejte na 170 °C

Ve větší míse rozmačkejte banány, nemusíte úplně do hladka, klidně nechte menší kousky.

Přidejte vejce, znovu promíchejte, můžete použít vidličku nebo klidně i ruční mixér. Přidejte ořechové máslo, kokosový olej a znovu pečlivě promíchejte. Přidejte vanilkový extrakt, a nakonec kokosovou mouku a jedlou sodu. Teď už jen opatrně promíchejte, aby nebyli v těstě hrudky z mouky. Až budete mít hladké těsto přidejte kakao a špetku soli. Nakonec promíchejte, chcete, aby se kakao pořádně promíchalo do těsta.

Těsto nalijte do připravené formy, na povrchu uhlaďte a dejte péct do trouby na 55-60 minut.

Nechte pořádně vychladnout, než budete servírovat, i když to chutná výborně i teplé….

Po vychladnutí skladujte v lednici. Servírujte se zakysanou smetanou.

Mohlo by vás zajímat

Zanechte komentář