Chlebové placky se špenátem

by Jana Dell-Plotnárková

 

Před pár lety jsem se ještě na živé kultuře pustila do hledání perfektního GAPS chleba. A vyzkoušela jsem spoustu receptů na různé druhy chleba. A závěr byl, že žádný chleba bez mouky, nikdy nebude takový jako když si třeba upečete chléb kváskový. I tak často dostávám dotazy a je to jedno z jídel, které se nejhůř nahrazuje. Moje rada většinou zní, že je lepší na pečivo zapomenout:-))

Ale občas to stejně zkusím, podlehnu tlaku okolí, rozhodnu se prostě zase nějaký ten chléb upéct. A i když je třeba dobrý, víc, než jednou ho stejně neupeču, už jsem prostě zvyklá chleba nejíst. Někdy je ale fajn mít něco do čeho se může člověk zakousnout třeba k zelenině, pomazánkám nebo prostě na to dát kvalitní sýr.

A tak vznikl tento recept, je to kombinace krekrů a chleba, a dá se ho krásně použít i jak obložený chléb.

Ale co je na tom skvělé, že to není jen chleba, ale je plný dobrot, takže když na to přijde můžete si ho dát samotný, a i tak budete mít plnohodnotnou svačinu

Vytisknout
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.1/5
( 9 voted )

Suroviny

  • • 2 hrnky nastrouhaného květáku
  • • 4 celá vejce
  • • 1 hrnek mandlové mouky
  • • 1 lžičku kurkumy
  • • sůl a pepř
  • • 1 hrst špenátu nakrájeného nadrobno
  • • Lžičku tuku na pomazání pečícího papíru

Postup

Připravte si plech a vyložte ho pečícím papírem, pokapejte olejem a ten rozmažte po celé ploše papíru.

Nastrouhaný květák dejte do misky, osolte, opepřete a přidejte kurkumu a promíchejte.

Přidejte vejce a znovu pořádně promíchejte, vmíchejte nasekaný špenát, promíchejte, a nakonec přidejte mandlovou mouku a vznikne vám celkem tekuté těsto.

To nalijte na připravený plech a rozetřete rovnoměrně, aby bylo těsto všude stejně vysoké. Chcete ho mít asi 0,5-1 cm vysoké.

Dejte do trouby péct na 170 °C na 30 minut. Nechte pořádně vychladnout, než budete krájet.

 Skladujte v lednici.

Mohlo by vás zajímat

Zanechte komentář