Pomerančové makronky

by Jana Dell-Plotnárková

Život na tropickém ostrove sebou nese i různá rizika, jako třeba dnes, kdy se vydalo varování, že se nám tu během příštích 2 dnů prožene hurikán. Zatím to vypadá na stupeň 4, ten nejsilnější je stupeň 5. No, pokud budeme mít štěstí, tak nás to těsně mine, i to však znamená silný vítr a déšť. Je tedy nutné se připravit na nejhorší a mít doma zásoby jídla a pitné vody na pár dní. Je totiž možné, že budeme pár dní bez elektřiny. No a co udělám já, když se mám připravit na hurikán? Pustím se do pečení .

No a co z toho pramení pro vás? Další super recept.

Tentokrát je bez vajec, což se ne vždy podaří.

Život na tropickém ostrove sebou nese i různá rizika, jako třeba dnes, kdy se vydalo varování, že se nám tu během příštích 2 dnů prožene hurikán. Zatím to vypadá na… GAPS Pomerančové makronky European Vytisknout
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.8/5
( 4 voted )

Suroviny

  • 1 a ¼ hrnku mletých loupaných mandlí
  • 1 hrnek mletého, neslazeného kokosu
  • 1 lžíce kokosové mouky
  • špetku soli
  • 1 lžíci kvalitního medu (můžete vynechat, a nahradit jednou extra lžící kokosového oleje)
  • 3 lžíce tekutého kokosového oleje, více v případě, že vynecháte med
  • kůru z půlky pomeranče, nastrouhanou nadrobno
  • šťávu z půlky pomeranče
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 3-4 lžíce kokosu na obalování, který si připravte do menší misky zvlášť

Postup

Připravte si plech a vyložte ho pečícím papírem. Troubu předehřejte na 135°C.

V misce smíchejte mletí mandle, kokos a kokosovou mouku. Přidejte kokosový olej, sůl, a promíchejte. Poté přidejte med, kůru z pomeranče, pomerančovou šťávu a rukama vypracujte těsto.

Bude se vám zdát, že je těsto dost sypké, ale když budete rukama mačkat bude se těsto lehce formovat asi 2-3 cm velké kuličky, následně je obalte ve strouhaném kokosu a pokládejte na připravená plech. Dle velikosti jich vytvoříte 10-16.

Dejte péct do trouby na 25-30 minut.

Skladujte v lednici.

 

 

Mohlo by vás zajímat

Zanechte komentář