Fat bomby (karamelky)

by Jana Dell-Plotnárková

V angličtině se tomu říká fat bomby, moje dcera tomu říká karamelky, bude to asi tím, že chudák dítě ve svých 10 letech nikdy karamelku neochutnalo. No chudák, ona si to nemyslí, ale hodně lidí ano. Jde o úhel pohledu.

 Tyto karamelky máme v mrazáku celkem často, taková záchrana, když je na něco chuť a není zrovna nic pečeného po ruce.

A je to tak rychle hotové a jednoduché, že to zvládne i dítě. 

Vytisknout
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.6/5
( 7 voted )

Suroviny

  • ½ hrnku ořechového másla dle chuti
  • ½ hrnku rozpuštěného kokosového oleje
  • špetka sole

Postup

Suroviny dejte do vyšší nádobky a pomocí ručního mixéru je rozmixujte až se spojí a vznikne hladká směs bez hrudek.

 Vzniklou hmotu nalijte do silikonových formiček, nebo do kostek kde děláte led.

Dejte do mrazáku, nechte ztuhnout.

V mrazáku také skladujte

 

Mohlo by vás zajímat

3 komentářů

Borůvkové fat bomby – Jana Dell-Plotnarkova 15 února 2019 - 03:55

[…] Fat bomby jsou velmi skvělou pomůckou při přechodu na plnou GAPS dietu, nebo když se snažíte eliminovat cukr a sacharidy. Jedny už na webu mám, recept najdete zde. […]

Reply
Katka 10 října 2020 - 14:13

Dobrý den,
procetla jsem si, jak správně aktivovat ořechy, že je dobre orechove mouky připravovat doma, z aktivovanych ořechů, ale jak je to prosím s ořechovým máslem? To se má také vyrobit doma? Nebo se nějaké 100% přírodní může koupit?

Moc děkuji za odpověď.

Reply
Jana Dell-Plotnárková 10 října 2020 - 16:40

Určitě se dá také připravit doma. Aktivujete, pak vysušíte a poté vyrobíte máslo. Na trhu je dnes dost kvalitních másel i v bio kvalitě, dokonce se dají sehnat už i z aktivovaných ořechů.

Reply

Zanechte komentář