Borůvkové fat bomby

by Jana Dell-Plotnárková

Fat bomby jsou velmi skvělou pomůckou při přechodu na plnou GAPS dietu, nebo když se snažíte eliminovat cukr a sacharidy. Jedny už na webu mám, recept najdete zde.

Tohle sice nazývám fat bombou, nicméně je to taková skoro čokoláda. Tak to nazvala Stella, borůvková čokoláda. Místo borůvek můžete samozřejmě použít i maliny. Nebo směs lesního ovoce. Když použijete kanadské borůvky budou fat bomby mnohem sladší, já jsem použila mražené lesní borůvky. Konečná chuť tedy není výrazně sladká, převážně je cítit chuť kakaového másla, takže opravdu připomíná lehce čokoládu.

Fat bomby by nikdy neměly být velmi sladké, je to právě kombinace sladkého a tučného, což pomůže zahnat chuť na sladké, a vyrovnat krevní cukr. Díky tomu, že mají fat bomby vysoký obsah tuku, stačí opravdu malý kousek. V podstatě ani nebudete schopni sníst toho větší množství. Možná budete, říkáte si, ale zaplatíte za to. Bude vám zle!

Tak jdeme na to.

Borůvkové fat bomby

Vytisknout
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Suroviny

  • 100 gramů kakaového másla, v pevné podobě
  • ½ hrnku ztuhlého kokosového oleje
  • 1 hrnek klidně i více lesních borůvek nebo malin
  • šťáva z půlky citronu

Postup

Do menšího kastrůlku dejte kakaové máslo a kokosový olej a pomalinku nechte rozpustit. Pokud používáte mražené borůvky, přidejte je, když bude máslo a olej téměř rozpuštěné a nechte lehce změknout.

Sundejte ze sporáku. Ručním nebo jiným mixérem rozmixujte dohladka, poté přidejte čerstvou šťávu z citronu a znovu promíchejte.

 Připravte si skleněnou misku vyloženou pečícím papírem a nalijte do ní vzniklou hmotu, uhlaďte a dejte na pár hodin do mrazáku ztuhnout. Můžete také klidně použít silikonové formičky na čokoládu.

Skladujte v mrazáku.

 

 

Mohlo by vás zajímat

Zanechte komentář