Dýňové bochánky

by Jana Dell-Plotnárková

Když jsme byli na dovolené na Oahu, vedlejším ostrově jeden den k večeři upekl kuchař Lucovi celou malou dýni. Měl z toho šílenou radost a moc mu chutnala. Po návratu domu, mu Martin slíbil, že mu ji taky stejně upeče a koupil velkou muškátovou dýni a pekl a pekl až co – přepekl. No dýně nemela stejný úspěch jako ta ve Four Seasons, ale něco se snědlo. Jenže ta dýně byl tak obří, že já teď vymýšlím, klasicky opožděně, dýňové recepty. Když na instagramu a všude jinde pomine dýňová mánie, nastoupím já a začnu vás zásobovat dýňovými recepty.

No plán byl upéct sušenky, ale to těsto bylo realitně mokré, a tak jsou z toho spíš takové bochánky, ale na chuti jim jejich vzhled rozhodně neubírá. Prostě takové ošklivé káčátko. Na první pohled nezaujme, ale po prvním ochutnání určitě změníte názor.

Recept je bez medu, protože dýně je pro nás dost sladká, ale dětem klidně přidejte lžíci medu do těsta, nebo jim bochánky medem pokapejte po upečení.

Případně můžete přidat rozinky, pokud máte rádi.

 

Dýňové bochánky

Když jsme byli na dovolené na Oahu, vedlejším ostrově jeden den k večeři upekl kuchař Lucovi celou malou dýni. Měl z toho šílenou radost a moc mu chutnala. Po návratu domu, mu… GAPS Dýňové bochánky European Vytisknout
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Suroviny

  • 1 hrnek dýňového pyré
  • 2 vejce
  • 1/3 hrnku rozpuštěného kokosového oleje
  • 2 hrnky mletých mandlí, použila jsem neloupané
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička mleté skořice
  • ½ lžičky sušeného zázvoru (můžete vynechat)
  • ¼ mletého muškátového oříšku (můžete vynechat)
  • 2-3 hrsti nahrubo nasekaných pekanových ořechů

Postup

Předehřejte si troubu na 175 °C, připravte si plech a vymažte tukem, nebo vyložte pečícím papírem

 

Do misky dejte dýňové pyré, vejce, kokosový olej a med, pokud se rozhodnete přisladit a ručním mixérem rozmixujte na hladkou kaši.

Poté přidejte mleté mandle, koření a znovu promíchejte.

Nakonec už jen opatrně vmíchejte nasekané pekanové ořechy a rozinky, pokud budete používat.

Těsto je stále celkem mokré, takže na tvarování bochánků použijte lžíci a prostě lžicí těsto pokládejte na připravený plech, nechte mezi jednotlivými bochánky místo. Já jsem je dělala asi 3 cm v průměru, ale můžete udělat menší i větší.

Dejte do trouby péct na 18-20 minut.

Nechte vychladnout, jsou totiž docela křehké.

Skladujete v lednici

Mohlo by vás zajímat

Zanechte komentář