Kebab na špejli

by Jana Dell-Plotnárková

Mleté maso používám na vaření ráda. Dají se z něj vymyslet snad stovky receptů.

Nejčastěji dělám masové koule, nebo jen tak rychle na pánvi se zeleninou, sekanou, když není čas tak i rychlé karbanátky na pánvi.

Stella ráda vymýšlí nové věci a nejčastěji když si prohlíží kuchařky mi hlásí co bych měla uvařit. A tohle někde taky viděla na fotce a připomnělo jí to její oblíbené satay ze Singapuru, nebo maso na špejli z Itálie, na které si ani jedna nemůžeme vzpomenout, jak se jmenuje.

V lednici jsem měla zrovna krůtí mleté, to kupuji jen málo, nejčastěji máme vepřové, hovězí a naše nejoblíbenější jehněčí. 

Tak jsme udělali jen super rychlý recept, když na to přijde tu špejli ani vlastně nepotřebujete. Můžete udělat jen jako placky, jak říká můj syn a myslí tím karbanátky nebo masové koule.

Celé je to hotové i s přípravou za 25 minut. My jsme k tomu jedli tuhle úžasnou fermentovanou salsu. A pečenou dýní.

Stella už se těší, jak to v létě hodíme na gril. Má pravdu, myslím, že to bude skvělé.

Kebab na špejli

Vytisknout
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.7/5
( 3 voted )

Suroviny

  • 500 gramů mletého masa, já jsem použila krůtí
  • hrst nadrobno nasekané bazalky
  • 2 stroužky česneku, mačkaného
  • sůl, pepř, případně červená mletá paprika nebo kajenský pepř
  • 2 žloutky
  • špejle

Postup

Předehřejte si troubu na 175 °C, a připravte si plech nebo nízký pekáč.

Maso smíchejte v míse se všemi surovinami, kromě žloutků a dochuťte dle vaší preference.

Ze vzniklé masové směsi poté rukama okolo špejle tvarujte malé šišky, a ty pokládejte na připravený plech.

V malé misce si vidličkou vyšlehejte žloutky a připravené kebaby žloutkem z obou stran lehce potřete.

Dejte péct na asi 20 minut.

Podávejte s pečenou zeleninou, salátem, salsou nebo samotné.

Mohlo by vás zajímat

Zanechte komentář