Pečená zimní zelenina

by Jana Dell-Plotnárková

Mám ráda recepty, která jsou jednoduché a dají se jen tak do trouby a za chvíli je hotovo.

Tohle je jeden z nich. Jenže tenhle je super ještě z jednoho důvodu. Můžete ho bud použít jako přílohu k pečenému, masu, rybě nebo jen tak, ale můžete z něj také připravit polévku podle tohoto receptu. Tak totiž vzniknul. Pekla jsem zeleninu na polévku a vypadala tak úžasně, že jsem to pro vás napsala i jako samostatný recept. Protože jednoduchých receptů není nikdy dost.

I když název říká, že je to zimní recept, myslím, že bude chutnat i jiném ročním období.

Pečená zimní zelenina

Vytisknout
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.0/5
( 5 voted )

Suroviny

  • 16 středně velkých mrkví
  • 4 větší petržele
  • 1 červená cibule
  • 4 lžíce tekutého sádla
  • sůl, pepř (můžete vynechat)
  • bylinky na ozdobu

Postup

Předehřejte troubu na 175°C, připravte si velký plech.

Mrkev, petržel a cibuli oloupejte a nakrájejte na větší přibližně stejné kusy. Dejte do velké mísy a zalijte sádlem. Vše promíchejte, aby se každý kus zeleniny obalil aspoň trochu tukem a poté dejte na připravený plech péct na asi 60 minut.

Servírujte třeba s masovými kuličkami nebo si uvařte tuhle skvělou polévku.

 

 

 

Mohlo by vás zajímat

Zanechte komentář