Kešu chléb

by Jana Dell-Plotnárková

Kešu chléb, nebo jeho různé varianty mám už snad v každé mojí kuchařce, ale stále si hraji s recepty a snažím se vymyslet další varianty. Tento chléb sem musela měnit několikrát, abych byla nakonec maximálně spokojená s výsledkem. Většina GAPS chlebů se peče z mletých ořechů, ale i když se dají kešu namlít, ráda peču z mokrých. Mají skvělou chuť, a je to skvělá změna, oproti klasickým chlebům bez mouky.

Kešu chléb

Vytisknout
Počet porcí: - Doba přípravy: Doba vaření:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.3/5
( 3 voted )

Suroviny

  • 2 hrnky předem namočených kešu
  • 1/2 hrnku domácího mléčného kefíru nebo kokosového mléka
  • Sůl
  • 4 žloutky
  • 2 bílky
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/3 hrnku kokosové mouky
  • 1 lžička kmínu
  • Kmín a mák na ozdobu

Postup

Kešu ořechy namočíme dle návodu na namáčení ořechů.

Připravíme si formu na chleba 20x11 cm. Vyložíme papírem na pečení
Troubu si předehřejeme na 175 °C

Poté slijeme ořechy a dáme do mixéru. Přidáme kefír, žloutky a vše řádně rozmixujeme do hladkého těsta.
Hotové těsto vložíme do skleněné misky, přidáme jedlou sodu, kokosovou mouku a kmín a znovu, teď už jen lžíci promícháme.
Do vyšší nádoby vložíme bílky a vyšleháme do pevného sněhu.
Ten poté opatrně přimícháme do těsta.
Hotové těsto vložíme do připravené formy. Posypeme mákem, případně kmínem dle chuti. A dáme péct na cca 40 minut.
Poté necháme vychladnout, než budeme krájet.
Skladujte v lednici zabalený v plátěné utěrce.
Chléb můžete i toastovat.

Mohlo by vás zajímat

Zanechte komentář