V mých kuchařkách mám recepty na dvě různé fritatty, jednu sladkou a jednu slanou. Nedávno jsem si říkala, že ji zase udělám, ale nakonec jsem se pustila do tohoto zeleninového nákypu.
Ten den byl zrovna svátek sv. Patrika, a tak jsem se rozhodla při té příležitosti uvařit něco zeleného 🙂
Nestihla jsem, ale recept ten den napsat, a tak se o něj podělím až teď, i tak je to skvělá inspirace na rychlý oběd, večeři, snídani ale i jako svačina s sebou na cesty.
Chutná super teplý i studený.
Připravte si pečící misku, tu vymažte troškou tuku nebo vyložte pečícím papírem. Nechte stranou. Předehřejte troubu na 175 °C Na pánev dejte sádlo nebo ghí, nechte mírně zahřát. Přidejte slaninu a osmahněte, přidejte česnek, nakrájený nadrobno, cibuli a celé promíchejte. Po pár minutách přidejte brokolici, obalte ji v tuku a směsi cibule a česneku a nechte pár minut, za občasného míchání, prohřát, aby brokolice změkla. Nakonec přidejte špenát, promíchejte. V misce si připravte vejce a vidličkou je vyšlehejte. Zeleninovou směs z pánve dejte do připravené pečící misky, rovnoměrně rozprostřete po celé ploše, zalijte vyšlehaným vejcem. Připravené rajče nakrájejte na kolečka a ta položte na směs s vejcem. Nakonec posypte strouhaným parmazánem, pokud netolerujete mléčné výrobky, můžete klidně vynechat. Dejte péct do trouby na 35-40 minut Suroviny
Postup