Zeleninový nákyp

by Jana Dell-Plotnárková

V mých kuchařkách mám recepty na dvě různé fritatty, jednu sladkou a jednu slanou. Nedávno jsem si říkala, že ji zase udělám, ale nakonec jsem se pustila do tohoto zeleninového nákypu.

Ten den byl zrovna svátek sv. Patrika, a tak jsem se rozhodla při té příležitosti uvařit něco zeleného 🙂

Nestihla jsem, ale recept ten den napsat, a tak se o něj podělím až teď, i tak je to skvělá inspirace na rychlý oběd, večeři, snídani ale i jako svačina s sebou na cesty.

Chutná super teplý i studený.

Vytisknout
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Suroviny

  • 100 gramů kvalitní slaniny, nebo masa z vývaru
  • 1 lžíce sádla, ghí
  • 2 stroužky česneku
  • ½ malé cibule, nakrájené na plátky
  • 200 gramů brokolice, na malé kousky
  • 2 hrsti špenátu
  • 1 rajče
  • 100 gramů nastrouhaného parmazánu
  • 8 vajec

Postup

Připravte si pečící misku, tu vymažte troškou tuku nebo vyložte pečícím papírem. Nechte stranou. Předehřejte troubu na 175 °C

Na pánev dejte sádlo nebo ghí, nechte mírně zahřát. Přidejte slaninu a osmahněte, přidejte česnek, nakrájený nadrobno, cibuli a celé promíchejte. Po pár minutách přidejte brokolici, obalte ji v tuku a směsi cibule a česneku a nechte pár minut, za občasného míchání, prohřát, aby brokolice změkla. Nakonec přidejte špenát, promíchejte.

V misce si připravte vejce a vidličkou je vyšlehejte.

Zeleninovou směs z pánve dejte do připravené pečící misky, rovnoměrně rozprostřete po celé ploše, zalijte vyšlehaným vejcem. Připravené rajče nakrájejte na kolečka a ta položte na směs s vejcem. Nakonec posypte strouhaným parmazánem, pokud netolerujete mléčné výrobky, můžete klidně vynechat.

Dejte péct do trouby na 35-40 minut

 

Mohlo by vás zajímat

Zanechte komentář