RYCHLÁ OMELETA

by Jana Dell-Plotnárková

Každou chvíli procházím moje stránky, dívám se, co ještě chybí za recepty a měla bych doplnit.

Tím, že jsem udělala celou elektronickou kuchařku plnou snídaní, přijde mi, že na webu nemáme dost inspirace na snídaně. Problém je v tom, že já si vždycky říkám, že omeletu a jiné pokrmy z vajec umí přece každý. A tak mě nenapadne tyto recepty vůbec psát. Jenže pak je u nás někdo na návštěvě a já udělám například tuto omeletu a lidé mi řeknou, že by je tato kombinace nenapadla. To samé se mi stává se spoustou jiných jídel. Rozhodla jsem se tedy začít psát i ty úplně základní recepty, tak doufám, že se vám bude tato inspirace hodit.

Omeleta je vhodná jako snídaně, oběd i večeře.

Vytisknout
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Suroviny

  • 50 gramů kuřecího masa, které vám zbylo z přípravy vývaru, nebo po pečení kuřete.
  • 1 střední rajče, nakrájené na kolečka
  • 1-2 stroužky česneku, nakrájeného nadrobno
  • 3-4 vejce
  • hrst čerstvého koriandru
  • sůl, pepř
  • 1 lžíci sádla
  • hrst strouhaného sýra (můžete vynechat

Postup

Připravte si pánev, nechte ji pomalu rozehřát a dejte na ní sádlo.

Na sádlo dejte nakrájený česnek a maso a nechte lehce osmahnout. Přidejte koriandr a znovu promíchejte.

Poté přidejte vejce, osolte a opepřete. Nechte minutku propéct, pak opatrně na vejce naskládejte na kolečka nakrájená rajčata. Nechte dále smažit. Chcete, aby bílky byli pevné, žloutky nechte klidně tekutější, nebo jak máte rádi. Pokud budete přidávat sýr, přidejte ho chvilku před tím, než bude omeleta hotová, chcete, aby se jen trochu rozpustil.

Omeletu sundejte z pánve chvíli před tím, než bude úplně propečená, a nechte asi tak minutu, dvě odležet, vejce trochu dojde i mimo pánev a vejce budou perfektně dodělaná, a omeleta akorát k jídlu.

Servírujte posypané čerstvým koriandrem nebo jinými bylinkami.

Mohlo by vás zajímat

Zanechte komentář