Houbová omeleta

by Jana Dell-Plotnárková

Ta si někdy říkám, že takové recepty snad ani nebudu psát, ale víte co? Proč ne!

Jednoduchých receptů není nikdy dost a inspirace je potřeba. A i když už na webu mám různé variace na omeletu, zeleninový nákyp a já nevím co ještě, tohle je zase jiné a stejně dobré.

Houbová omeleta

Ta si někdy říkám, že takové recepty snad ani nebudu psát, ale víte co? Proč ne! Jednoduchých receptů není nikdy dost a inspirace je potřeba. A i když už na… GAPS Houbová omeleta European Vytisknout
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Suroviny

  • 2 lžíce sádla, ghí nebo másla (víc pokud potřeba)
  • 5-6 kusů shitake hub, budou fungovat i jiné
  • ¼ cibule nakrájená na plátky
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • čerstvý tymián dle chuti
  • 4 vejce

Postup

Na větší pánev dejte pomalu rozehřát tuk, mezitím očistěte a nakrájejte houby na plátky a dejte je na pánev pomalu osmahnout, přidejte česnek a cibuli. Za občasného míchání nechte asi 5-8 minut smažit, přidejte více tuku, když je potřeba.

Poté posypte čerstvým tymiánem, můžete ale použít i sušený. Promíchejte.

Do hrníčku si vyklepněte vajíčka, vidličkou vyšlehejte a nalijte he na pánev. Párkrát promíchejte, aby se vejce spojilo s houbami a kořením, poté zakryjte pokličkou a nechte 2-4 minuty vařit.

Servírujte s čerstvou zeleninou, domácí majonézu nebo kysanou smetanou.

Můžete posypat čerstvými bylinkami.

 

Mohlo by vás zajímat

Zanechte komentář