Mexické čokoládové sušenky

by Jana Dell-Plotnárková

Přidávám jeden skvělý recept již z loňských Vánoc, je takový jiný, netradiční, ale určitě si zaslouží své místo na blogu. Pro ty z vás, kteří jste na GAPS, to není moc vhodné, záleží, v jaké fázi hojení se momentálně nacházíte. Tak je na to budu takto upozorňovat u receptů, které nejsou čistě GAPS. Pokud už jste na plné dietě nějakou chvíli, tak by se asi dalo zamhouřit oko, a pár sušenek si dát. To už nechám na vás.

Pokud máte tedy rádi netradiční recepty, voňavé sušenky a kombinaci čokolády a chilli, tento recept je pro vás jako dělaný. Nemusíte se vůbec bát, že by byly sušenky nějak pálivé, ale pokud i tak nemáte rádi ostré, můžete kajenský pepř jednoduše vynechat.

Tak se těším, jak vám budou chutnat a už připravuji zase další recepty

Mexické čokoládové sušenky

Vytisknout
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Suroviny

  • 1 hrnek mandlové mouky nebo mletých mandlí
  • 1/4 hrnku kokosové mouky
  • špetka soli
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky mletého sušeného zázvoru
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky mletého kajenského pepře (můžete vynechat)
  • 2/3 hrnku nepraženého kakaa
  • 1 malé avokádo
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 vejce
  • 1/4 hrnku ztuhlého kokosového oleje
  • 50 gramů vysokoprocentní čokolády, nasekané na drobné kousky
  • Na polevu:
  • 3 lžičky kešu másla
  • 1 lžíce kokosového oleje

Postup

Do misky nasypte mandlovou mouku, kokosovou mouku přesejte přes sítko, a promíchejte s mandlovou. Přidejte jedlou sodu, a nakonec vmíchejte kakao, skořici, zázvor, muškátový oříšek a kajenský pepř. Promíchejte pořádně ať nemáte v těstě hrudky.

Do druhé misky klepněte vejce, přidejte kokosový olej, ten nerozehřívejte, a nakonec přidejte avokádo.
Pomocí ručního mixéru rozmixujte do hladké hmoty. Přidejte vanilku a promíchejte.
Teď tuto hmotu vmíchejte do misky se suchými surovinami a pořádně propracujte. Nakonec přidejte nasekanou čokoládu. Těsto se muže zpočátku trochu drolit, ale jak s ním budete pracovat, tak se spojí v jednu velkou kouli.

Těsto můžete dát na chvíli do lednice ztuhnout, pokud máte pocit, že je moc křehké. Nebo můžete vykrajovat hned.

Já sem vykrajovala hned a šlo to dobře. Nerada totiž čekám, když chci něco upéct.

Předehřejte si troubu na 175 °C. Připravte si plech vyložený pečicím papírem.
Část těsta dejte mezi dva pečicí papíry a vyválejte z něj asi 0,5 cm tlusté těsto.
Začnete vykrajovat. Pracujte rychle.
Vykrojené sušenky opatrně pokládejte na připravený plech.
Dejte péct na 15-18 minut. Kolem 15 minut určitě zkontrolujte, někdy jsou již hotové.
Mezitím si ve vodní lázni rozpusťte kešu máslo a kokosový olej. Promíchejte, aby se obojí spojilo do jedné hmoty.
Nechte trochu vychladnout a poté použijte na slepováni nebo pomazávaní sušenek.
Na slepení můžete použit také samotné kešu máslo nebo domácí marmeládu.

Skladujte v lednici

 

Mohlo by vás zajímat

Zanechte komentář