Banánový snídaňový chleba

by Jana Dell-Plotnárková

Už několik let peču stejný banánový chleba, což je u mě dost neobvyklé opakovat jeden recept. V létě jsem podle stejného receptu pekla dokonce i narozeninový dort, ten musím taky přidat na web. Byl výborný.

Zítra čekáme návštěvu, a tak jsem chtěla upéct něco ke kávě. Nejdřív jsem měla v plánu udělat pomerančová chleba s mákem a kokosovou polevou. Ale nakonec jsem udělala tenhle pětiminutový banánový chleba. Miluju rychlé recepty a tohle je jeden z nich. Není to žádný převratný recept, naopak, asi ten nejjednodušší, co znám. Ale hlavní je, že chutná.

Je skvělý jako rychlá snídaně, pokud máte občas rádi sladké snídaně. Ale i svačina na cesty. Nejlepší je s domácí zakysanou smetanou a horkými malinami. Nebo jednou z domácích marmelád z Cukrfree kuchařky pro malé i velké.

Banánový snídaňový chleba

Už několik let peču stejný banánový chleba, což je u mě dost neobvyklé opakovat jeden recept. V létě jsem podle stejného receptu pekla dokonce i narozeninový dort, ten musím taky přidat… GAPS Banánový snídaňový chleba European Vytisknout
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.4/5
( 9 voted )

Suroviny

  • 4 střední banány, hodně zralé
  • 4 vejce
  • 2 lžíce tuhého kokosového oleje
  • ½ lžičky jedlé sody
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 2 hrnky mletých mandlí, použila jsem neloupané

Postup

Připravte si formu a velikosti asi 20x10 cm a vymažte případně vyložte pečícím papírem.

Troubu předehřejte na 175 °C.

Do misky nalámejte banány a přidejte vejce, vanilkový extrakt a kokosový olej. Ručním mixérem rozmixujte, dokud nebudete mít úplně hladkou hmotu. Poté přidejte mleté ořechy a jedlou sodu a znovu rozmixujte. Chcete mít opravdu krásně hladké, tekuté těsto.

Těsto nalijte do připravené formy a dejte péct na 55 minut. Nechte vychladnout, než budete krájet.

Skladujte v lednici.

Mohlo by vás zajímat

9 komentářů

Profilový obrázek
Tereza 6 března 2019 - 07:24

dělám podobný, ale tenhle váš je ještě lepší. mám ráda jednoduché recepty bez zbytečných surovin a na vašich stránkách (a na stránkách vaší bílé cukrfree kuchařky) jsem se naučila jak vařit a péct víc bez mléčných výrobků, myslela jsem, že to ani moc moc nejde. tak vám moc děkuju. sice moc nekomnetuju, ale tenhle chlebík a květákovo španátové placky to jsou stálice naší kuchyně 🙂 ať se daří! Tereza

Reply
Jana Dell-Plotnárková
Jana Dell-Plotnárková 10 března 2019 - 19:08

Moc děkuju.

Reply
Profilový obrázek
Alena 19 března 2019 - 17:15

Dobry den, myslite, ze by se daly necim nahradit/vynechat mandle (orechy)? Diky

Reply
Jana Dell-Plotnárková
Jana Dell-Plotnárková 19 března 2019 - 19:47

Jediné čím se dají mleté mandle nahradit jedna ku jedné v receptu je mleté dýnové semínko. Ale i tak bude lehce mokřejší závěrečná buchta.

Reply
Profilový obrázek
Hana 23 března 2019 - 15:05

Syn je alergický na vajíčka. Cim byste nahradila vajíčka ?

Reply
Jana Dell-Plotnárková
Jana Dell-Plotnárková 26 března 2019 - 06:41

Bohužel tento recept nebude vhodný. Zkuste se podívat na bezvaječné muffiny u mě na webu.

Reply
Profilový obrázek
Barbora 30 srpna 2019 - 05:33

Výborný recept! 🙂
Vždy když chci vykouzlit něco rychlého, udělám z tohoto těsta muffiny a nakrájím do nich ještě čokoládu.. Recept mám odzkoušený i z hrušek a super, povedlo se 🙂

Reply
Profilový obrázek
Gabriela 31 prosince 2020 - 22:39

Mohu použít namočené mandle? Často peču i z namočených oříšků a zatím to nikdy nevadilo. Děkuji

Reply
Jana Dell-Plotnárková
Jana Dell-Plotnárková 2 ledna 2021 - 11:51

V tomto receptu to asi fungovat nebude. Pokud ano, dejte vědět.

Reply

Zanechte komentář