Banánový snídaňový chleba

by Jana Dell-Plotnárková

Už několik let peču stejný banánový chleba, což je u mě dost neobvyklé opakovat jeden recept. V létě jsem podle stejného receptu pekla dokonce i narozeninový dort, ten musím taky přidat na web. Byl výborný.

Zítra čekáme návštěvu, a tak jsem chtěla upéct něco ke kávě. Nejdřív jsem měla v plánu udělat pomerančová chleba s mákem a kokosovou polevou. Ale nakonec jsem udělala tenhle pětiminutový banánový chleba. Miluju rychlé recepty a tohle je jeden z nich. Není to žádný převratný recept, naopak, asi ten nejjednodušší, co znám. Ale hlavní je, že chutná.

Je skvělý jako rychlá snídaně, pokud máte občas rádi sladké snídaně. Ale i svačina na cesty. Nejlepší je s domácí zakysanou smetanou a horkými malinami. Nebo jednou z domácích marmelád z Cukrfree kuchařky pro malé i velké.

Banánový snídaňový chleba

Vytisknout
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.1/5
( 26 voted )

Suroviny

  • 4 střední banány, hodně zralé
  • 4 vejce
  • 2 lžíce tuhého kokosového oleje
  • ½ lžičky jedlé sody
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 2 hrnky mletých mandlí, použila jsem neloupané

Postup

Připravte si formu a velikosti asi 20x10 cm a vymažte případně vyložte pečícím papírem.

Troubu předehřejte na 175 °C.

Do misky nalámejte banány a přidejte vejce, vanilkový extrakt a kokosový olej. Ručním mixérem rozmixujte, dokud nebudete mít úplně hladkou hmotu. Poté přidejte mleté ořechy a jedlou sodu a znovu rozmixujte. Chcete mít opravdu krásně hladké, tekuté těsto.

Těsto nalijte do připravené formy a dejte péct na 55 minut. Nechte vychladnout, než budete krájet.

Skladujte v lednici.

Mohlo by vás zajímat

Loading comments...