Bramboráky ze špagetové dýně

by Jana Dell-Plotnárková

Na podzim je období dýní, a tak se to opravdu všude jen hemží recepty na všemožné dobroty z dýně. Tady na Maui máme výhodu, že jsou dýně k dostání v podstatě celoročně, ale momentálně tedy je k dostání asi nejvíc druhů. Zkoušíme je všechny, nejčastěji jen tak pečené, nebo v polévce. Špagetová je prostě naše asi nejvíc oblíbená. Na blogu najdete instrukce, jak ji správně upéct a už tady někde mám i recept na placky.

Tenhle je ale trochu jiný, pekla jsem ve formách na bagely, ale pokud nemáte, dejte prostě jen na plech, vyložený pečícím papírem a omaštěný a nechte péct stejně dlouho jako bagely.

Nebo případně rozprostřete po celém plechu a po upečení nakrájejte na kostky.

Jen neudělejte stejnou chybu jako já, když jsem zapomněla, že už jsem solila a osolila znovu, tak to bylo mírně přesolené.

Vytisknout
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Suroviny

  • Na 6 kusů
  • 2 hrnky upečené špagetové dýně
  • 3 vejce
  • hrst čerstvého, nasekaného špenátu
  • 3 stroužky mačkaného česneku
  • 1 hrnek rozemletých mandlí, nebo dýňových semínek
  • ½ lžičky kurkumy v prášku
  • sůl, pepř dle chuti
  • olej na vymazání formu, nebo pomazání plechu

Postup

Předehřejte troubu na 175 °C, připravte si formu na bagely o průměru 10 cm a vymažte ji tukem.

Předem upečenou špagetovou dýni, vydlabejte a dejte 2 hrnku do misky, přidejte vejce, a vidličkou vyšlehejte. Přidejte sůl, pepř a kurkumu dle chuti a promíchejte. Poté vmíchejte mleté ořechy nebo semínka, a nakonec nasekaný špenát.

Pomocí lžíce plňte formy na bagely, uhlaďte těsto a dejte péct na 40-45 minut.

 

Servírujte se salátem, nebo jako přílohu k masu. Skladujte v lednici. Můžete konzumovat teplé i studené.

 

 

 

Mohlo by vás zajímat

2 komentářů

Profilový obrázek
Magda 25 října 2018 - 15:40

Je možné udělat i u jiného druhu, že? U nás se špagetová špatně shání:)

Reply
Jana Dell-Plotnárková
Jana Dell-Plotnárková 28 října 2018 - 04:22

Ano jde, ale poměry budou jiné a z jiné dýně budete pravděpodobně muset nejprve udělat pyré. Nicméně, technicky vzato zkuste klasickou dýni nastrouhat a mohlo by to fungovat, případně lehce upravit poměr dýně/vějce.

Reply

Zanechte komentář