GAPS bílá čokoláda

by Jana Dell-Plotnárková

Jednu bílou čokoládu jsem již před lety vymyslela a recept je na živé kultuře a její variace i v Cukrfree kuchařce pro malé a velké.

Když probíhala zářijová výzva 21 dní bez cukru, tak jsem přemýšlela, co ještě vyrobit lidem na chuť a vznikla tahle bílá čokoláda, nebo jak někdo na instagramu napsal, kokoláda.

Je to jednoduché a samo o sobě dost sladké. Můžete si přidat čerstvé maliny (jako já na fotce) nebo klidně i borůvky.

Zatím všem chutnala, snad bude chutnat i vám. Tedy pokud máte rádi kokos.

 Už zkouším ještě další verzi, kde si chci pohrát se surovinami, a tak pokud se povede, tak se podělím.

 

 

 

 

GAPS bílá čokoláda

Vytisknout
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 3 voted )

Suroviny

  • 1 hrnek plnotučného kokosového mléka
  • 1/2 hrnku strouhaného kokosu, neslazeného
  • 1/3 hrnku kokosového másla
  • Pár kapek vanilkového extraktu

Postup

Všechny suroviny dejte do malého kastrůlku a zahřejte, aby se rozpustilo kokosové máslo a vše se spojilo. Nechcete přivést k varu!
Poté nalijte celou směs do mixéru a rozmixujte do hladké hmoty.
Nalijte do formiček na čokoládu, nebo kostek na led a dejte do mrazáku. Tam také skladujte.

To růžové, co vidíte na fotce, jsou mrazem sušené maliny, které jsem rozmixovala do malé části, jen pro optický efekt.

Mohlo by vás zajímat

Zanechte komentář