Vánoční medové sušenky

by Jana Dell-Plotnárková

Vánoce se blíží neuvěřitelnou rychlostí, a i když nepodléhám normálně trendům a hysterii, tak prostě je na čase začít připravovat recepty, o které se s vámi mohu podělit.

Nejprve procházím web, co už vlastně mám upečeno z předešlých let ať nepeču to samé. Já už si totiž ani nepamatuji, co jsem pekla.

Dnes jsem zkoušela nový recept na bezvaječné perníčky, už se chladí, tak snad se povedou a receptu se taky dočkáte.

Tenhle recept není žádná horká novinka, naopak, recept pečeme pravidelně již několik let, a tak je prostě nutnost ho mít i tady na novém webu.

Je až neuvěřitelné, že tento recept funguje, ale je to tak. A určitě potěší všechny z vás, kterým vadí vajíčka, mléčné výrobky a kokos. Jednodušeji to prostě nejde.

No a pro ty z vás na nízkosacharidové stravě, nebojte, i na vás se dostane a receptů bez medu bude až až.

Tak se těším, jak se vám povedou.

Medové vánoční sušenky

Vánoce se blíží neuvěřitelnou rychlostí, a i když nepodléhám normálně trendům a hysterii, tak prostě je na čase začít připravovat recepty, o které se s vámi mohu podělit. Nejprve procházím web,… GAPS Vánoční medové sušenky European Vytisknout
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.3/5
( 3 voted )

Suroviny

  • 2 hrnky mletých loupaných mandlí, nebo mandlové mouky
  • 2lžíce medu
  • 1 lžičku skořice
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • 1 žloutek na ozdobu (pokud vejce netolerujete můžete vynechat)

Postup

Troubu si předehřejte na 170 °C, na plech dejte pečící papír a pořádně ho pomažte tukem, tento krok je velice důležitý, jinak vám sušenky nepůjdou později z papíru sundat.

V míse smíchejte mleté ořechy, skořici, vanilkový extrakt a nakonec přidejte med.

Rukama pomalu vypracujte těsto, pokud bude moc lepivé přidejte lžíci mletých mandlí, pokud moc suché přidejte trochu medu.

Vypracované těsto dejte mezi dva pečící papíry a vyválejte, asi 0,5 cm silné.

Sundejte vrchní papír a můžete začít vykrajovat.

Vykrojené sušenky dejte na připravený pečící papír, potřete vyšlehaným žloutkem, pokud ho používáte a dejte péct na 10 minut. Po dopečení jsou sušenky na dotek velice měkké, nechte je tedy vychladnout, než s nimi budete manipulovat. Po vychladnutí jsou sušenky krásně pružné.

Skladujte v suchu a chladnu.

 

 

Mohlo by vás zajímat

Zanechte komentář