Květákový GAPS hummus

by Jana Dell-Plotnárková

Máme tady další výzvu 21 dní bez cukru a dnes jsem v kuchyni tvořila. A připravila několik nových receptů. Zjistila jsem, že nemám na blogu žádné pomazánky a takové drobnosti na svačiny.

A měla jsem doma akorát upečený květák a připravovala základní dýňové pyré, a tak jsem rovnou ze zbytků vyrobila tenhle hummus.

Jeden, ale jiný mám v kuchařce Vaříme trochu jinak. Tak mám ještě jeden super řepový.

Dneska ráno začínáme, tentokrát se mnou bude držet i Stella, akorát prodělala spálovou angínu a má rozhozené trávení. Ona už ale několikrát držela, v podstatě to oproti její klasické stravě takový rozdíl není. Jen přidáme zase na vývarech i mezi jídly.

Tak letím, ať to všechno stihnu připravit.

Květákový GAPS hummus

Vytisknout
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 2 voted )

Suroviny

  • 200 gramů pečeného květáku
  • ¼ hrnku dýňového pyré
  • 2 vrchovaté lžíce tahini pasty
  • 5 lžic avokádového oleje
  • sůl, pepř
  • 2 nebo více stroužků česneku
  • římský kmín, asi ½ lžičky, můžete vynechat
  • šťáva z půlky citronu

Postup

Upečte si květák, jen se solí a tukem, nebo můžete použít tento recept.

Připravte si dýňové pyré dle receptu zde

 Až bude pyré a květák chladné, dejte do mixéru, přidejte zbytek surovin a rozmixujte do hladké pasty.

Servírujte jako pomazánku na GAPS pečivo, nebo s čerstvou zeleninou.

Skladujte v lednici

 

 

 

Mohlo by vás zajímat

Zanechte komentář