Krůtí maso se špenátem a rajčaty

by Jana Dell-Plotnárková

Tak jsem omylem koupila krůtí maso. Nemám ho moc ráda, je na mou chuť moc suché. A z pohledu GAPS je lepší jíst maso s vyšším obsahem přirozeného tuku. Ne tolik libového. No, ale už jsme ho měla doma tak jsem z něj uvařila tuhle dobrotu a k tomu i skvělou mrkvovou kaši. Kterou jsem zjistila, že tady nemám vlastně recept, a to je škoda. 

Tenhle recept je skvělý, když potřebujete rychle něco uvařit. Maso, stejně jako ve všech mých receptech můžete jednoduše obměnit. Podobná recept mám i z vepřového masa. 

Ne každé jídlo musí znamenat hodiny u plotny. I na GAPS je možné si jídlo připravit rychle. 

Krůtí maso se špenátem a rajčaty

Vytisknout
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Suroviny

  • 1 lžíce sídla nebo ghí
  • ½ cibule
  • 500 gramů krůtího prsa
  • 1 lžíce mleté kurkumy
  • sůl, pepř
  • 100 gramů špenátu
  • 14 cherry rajčat
  • 2=3 lžíce kokosové smetany

Postup

Maso si nakrájejte na menší kousky, cibuli nadrobno nebo můžete klidně nechat na plátky.

Zahřejte si pánev a přidejte na ni tuk a cibuli, nechte cibuli za občasného míchání zesklovatět, poté přidejte maso, osolte, opepřete a maso k posypte kurkumou. Promíchejte a nechte maso pomalu restovat.

Mezitím si nakrájejte rajčata na čtvrtky a propláchnete špenát.

Až bude maso skoro měkké, přidejte špenát a rajčata, promíchejte, a nakonec přidejte kokosovou smetanu. Nechte dalších asi 10 minut pomalu vařit, aby se chutě krásně propojily.

Pokud nemáte možnost sehnat kokosovou smetanu, můžete si koupit tučné kokosové mléko v plechovce (čtete složení, chcete, aby tam byl pouze kokos a voda) a nechte přes noc v lednici. Na povrchu se vám usadí smetana a tu můžete použít. Případně můžete přidat i plnotučné kokosové mléko.

Servírujte s květákovou rýží případně jako já, s touhle úžasně jednoduchou kaší. 

Mohlo by vás zajímat

2 komentářů

Barbora 20 listopadu 2021 - 00:07

Zdravim Vas Jani,
premyslim, ze u nas v Melbourne moc kruti nemame a kdyz ano, tak nevim moc odkud je a zda verit te kvalite.
Vim, ze muzu alternovat mezi jakymkoliv masem, ale kdyz uz tak ktere mate nejradeji.
Ja asi vyzkousim, jak hovezi tak i jehneci a dam Vam vedet.
Recepty mate moc fajn, tesim se, az je zaradim vice do naseho jidelnicku!
Hezky den

Reply
Jana Dell-Plotnárková 20 prosince 2021 - 18:24

Baru klidně můžete zkusit i kuřecí, to bude fungovat určitě, ale dělám i z vepřového.

Reply

Zanechte komentář