Špagetová dýně s mletým masem

by Jana Dell-Plotnárková

Jsou dny, kdy se člověk nezastaví a pak má tendence jíst něco nezdravého, nebo možná i nejíst. Snažím se tedy zapisovat si i moje rychlé, jednoduché recepty. Protože pravda je, že ne vždy je čas vyvařovat. Tento recept je oblíbená dobrota mého syna. Bohužel se mu, i v jeho 5 letech, špagetová dýně špatně jí, a tak i když ušetřím čas na vaření, musím si pak udělat čas a nakrmit ho. :-)) I když už se lěpší.

Recept je ale tak jednoduchý, že ho vážně zvládne připravit každý…A je vhodný i na mé výzvě 21 dní bez cukru. Pro ještě větší urychlení si můžete špagetovou dýni připravit den předem, pak už vám tento recept opravdu zabere jen chvíli.

Vytisknout
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Suroviny

  • ½ špagetové dýně,pečené
  • 200 gramů mletého masa, můžete použít maso dle chuti
  • 2 stroužky česneku, nadrobno nakrájeného
  • 3 lžíce sádla, ghí nebo kokosového oleje
  • sůl a pepř.
  • Vývar na podlévání, pokud je potřeba

Postup

Nejprve si upečte špagetovou dýni dle návodu zde.

Na pánev dejte tuk a nechte ho pomalu rozehřát. Přidejte nadrobno nakrájený česnek a nechte ho krátce osmahnout. Pak přidejte maso a nechte několik minut restovat, dokud nebude pěkně do hněda opečené. Osolte a opepřete dle chuti.

Pokud se maso přichytává, můžete ho podlít vývarem. Až bude maso hotové, přidejte špagetovou dýni a promíchejte ji pořádně s masem.

Servírujte ozdobené čerstvými bylinkami, jako přílohu můžete podávat nakrájená rajčata nebo jinou zeleninu. I samotné je to ale plnohodnotné a vyvážené jídlo.

Tento recept je také vhodný od 4 fáze úvodní diety.

Mohlo by vás zajímat

2 komentářů

Gabriela Č. 24 září 2018 - 19:35

Dnes jsem připravila k večeři – je to famózní! Tak jednoduchý recept a tak vynikající! Doporučuji všem vyzkoušet. Nebudete litovat.

Reply
Špagetová dýně s vejcem – Jana Dell-Plotnarkova 29 října 2020 - 18:32

[…] dýně už mám na blogu dlouho a taky tam najdete několik různých receptů jako jsou placičky, míchané mleté maso, bramboráky a teď je tady tahle zapečená verze s vejcem, která se hodí jako vydatná […]

Reply

Zanechte komentář